fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2019/03/גדול-מרווח-ואינטימי.jpg

מרווח אבל אינטימי

אדריכלית הפנים אורנה פוריץ עיצבה בית באזור השרון עבור זוג עולים מצרפת ובנותיהם הבוגרות, ושילבה בין מראה מודרני לבין סגנון צרפתי קלאסי. התוצאה: בית מרווח שמעניק פרטיות לכל אחד מדייריו עם חללים ציבוריים מפנקים

צילום: אלעד גונן

הבריכה מהווה המשך ישיר לסלון ולמרחבים הציבוריים של הבית. כל החלונות קיבלו מעטפת וילונות חצי שקופה, כך שניתן ליהנות מצפייה בבריכה ובתאורה שלה, גם מתוך הבית

הבריכה מהווה המשך ישיר לסלון ולמרחבים הציבוריים של הבית. כל החלונות קיבלו מעטפת וילונות חצי שקופה, כך שניתן ליהנות מצפייה בבריכה ובתאורה שלה, גם מתוך הבית

הבית: דו-משפחתי באזור השרון קרוב לים. משתרע על פני שטח של כ-400 מ”ר וכולל ארבע קומות – קומת מרתף, קומת קרקע, קומה ראשונה ועליית גג. שטח המגרש כ-450 מ”ר ונכללת בו גם בריכת שחייה.

הדיירים: הבית עוצב עבור זוג עולים מצרפת ובנותיהם הבוגרות. חלומם של בני הזוג היה ליצור בבית אווירה אירופאית, דומה לזו שהם חיו בה בטרם עשו עלייה. בני הזוג ביקשו לעשות בבית רק “שיפוצים קלים” בחדרי הרחצה ועם תחילת העבודות, הורחבו עבודות השיפוץ והעיצוב לכלל הבית.

החזון: הדיירים ביקשו מהמעצבת אורנה פוריץ לייצר חוויה אינטימית ופרטית במרחבי הבית באמצעות חללים פרטיים לכל אחד מבני הבית, ובו בעת גם להקדיש מרחבים משותפים כגון אזור חוץ שהוסב לבריכת שחייה, מטבח, סלון וחדר קולנוע שנבנה בקומת המרתף ויובא מצרפת.

הסגנון: פוריץ בחרה בקונספט משולב, מודרני עם סגנון צרפתי-קלאסי ובכך יצרה שילובים של צבעוניות מונוכרומטית, של קירות לבנים, רצפה בהירה, פרקט עץ בחדרי השינה, ושילובי טקסטיל באמצעות שטיחים, תמונות, רהיטים קלאסיים וגופי תאורה.

האתגר: מצבו של הבית בעת הרכישה היה רעוע והיה עליה להתאים את הבית לצורכי הדיירים. לפיכך, כל המרחבים בבית שינו את הפונקציונליות שלהם ובהתאמה גם נעשו שינויים משמעותיים בתשתיות, למשל תכנון ועיצוב מעלית שהתווספה מתוך חשיבה עתידית כי הבית ישמש את בני הזוג ואת משפחתם המורחבת לשנים רבות וכן חדר תינוקות שיועד לנכדים הטריים.

העיצוב: המטבח והסלון ממוקמים במפלס קומת הקרקע. הריהוט בסלון נקבע על פי טעמם האישי של הדיירים, חלקו הובא מצרפת וחלקו הושלם ברכישה בארץ. הצבעוניות הבולטת במפלס היא בגוונים של שחור, לבן, אפור ועץ אלון. חדר השינה של ההורים הוכפל בגודלו כך שיוכל לכלול גם חדר רחצה גדול ומרווח הכולל מקלחת זוגית, יחידת ארונית זוגית ארוכה ואמבטיה פרי-סטנדינג המשקיפה אל הבריכה. בעליית הגג עוצב חדר אורחים הכולל חדר רחצה ומרפסת שמש.

האמנות: בבית הונחו יצירות אמנות אקלקטיות שנאספו במשך שנים רבות על ידי בני הזוג בטיולים ברחבי העולם.

הבריכה: מהווה המשך ישיר לסלון ולמרחבים הציבוריים של הבית. כל החלונות קיבלו מעטפת וילונות חצי שקופה, כך שניתן ליהנות מצפייה בבריכה ובתאורה שלה, גם מתוך הבית. המעצבת תכננה אזור ישיבה מורחב עבור בני הזוג שאוהבים לארח, וכן פינת ברביקיו.

דבר המעצבת: “עיקר העבודה בתכנון הבית נעשה בהיכרות מעמיקה עם הדיירים ואורחות חייהם. חשוב שהבית יהיה אסתטי, אולם הוא חייב לתפקד ולענות על הצרכים של בעליו. ומבחינתי, יש חשיבות עצומה לשילובי מרקמים, טקסטילים וחומרים שיעניקו תחושה של שייכות, חמימות, רוך ושקט, שבית אמור לייצר לדייריו”.

טיפ: אני תמיד משלבת בין חדש לישן, כדי שהמעבר אל הבית החדש יהיה קל יותר”.

תכנון ועיצוב פנים: סטודיו Orna אדריכלות ועיצוב פנים.

Ornapuritz.co.il

חלל המגורים בצבעוניות מונוכרומטית של קירות לבנים, רצפה בהירה וטקסטילים תואמים

חלל המגורים בצבעוניות מונוכרומטית של קירות לבנים, רצפה בהירה וטקסטילים תואמים

מבט אל חלל המגורים ואל פינת הישיבה בחצר, המהווה המשך ישיר לבית

מבט אל חלל המגורים ואל פינת הישיבה בחצר, המהווה המשך ישיר לבית

המטבח: ארונות תחתונים לבנים, חלונות הפונים אל הגינה  ואי עבודה גדול המשמש גם כשולחן אוכל

המטבח: ארונות תחתונים לבנים, חלונות הפונים אל הגינה  ואי עבודה גדול המשמש גם כשולחן אוכל

מדרגות "תלויות" באוויר עם מעקות זכוכית

מדרגות “תלויות” באוויר עם מעקות זכוכית

מבט מהקומה השנייה אל חלל המגורים והבריכה

מבט מהקומה השנייה אל חלל המגורים והבריכה

עבודות אמנות גדולות תלויות במעלה המדרגות

עבודות אמנות גדולות תלויות במעלה המדרגות

חדר האורחים בעליית הגג עם חדר רחצה ומרפסת שמש

חדר האורחים בעליית הגג עם חדר רחצה ומרפסת שמש

חדר אמבטיה גדול הכולל מקלחת זוגית, יחידת ארונית זוגית ואמבטיית פרי-סטנדינג המשקיפה אל הבריכה

חדר אמבטיה גדול הכולל מקלחת זוגית, יחידת ארונית זוגית ואמבטיית פרי-סטנדינג המשקיפה אל הבריכה

חדר ילדים לבן עם פרקט בגוון עץ שעוצב עבור הנכדים

חדר ילדים לבן עם פרקט בגוון עץ שעוצב עבור הנכדים

Font Resize
Contrast