שר הבריאות הציג אתמול טכנולוגיות חדשות שיאפשרו עד 100 אלף בדיקות קורונה ביום. זה כלל בדיקה אונליין, ללא מגע יד אדם!
צילום: עודד קרני, לע”מ
מנפלאות הטכנולוגיה: שר הבריאות יולי אדלשטיין עובר בדיקת קורונה סופר מהירה באמצעות מטוש. התוצאה התקבלה תוך 30 שניות
שר הבריאות, יולי אדלשטיין, הציג אתמול טכנולוגיות חדשניות לבדיקות מהירות לנגיף הקורונה במרכז החדשנות בית שרמן במרכז הרפואי שיבא תל-השומר. אחד החידושים נחשף כשבמהלך מסיבת העיתונאים נבדקו אונליין המדדים הרפואיים של השר, ללא מגע יד אדם. באמצעות מכשור זה, ניתן יהיה להפנות את החשודים כחולי קורונה למיון ייחודי ללא סיכון הצוות הרפואי.
את דבריו פתח אדלשטיין בבשורה: “באמצעות מספר שיטות, אנחנו מגיעים כיום לטכנולוגיות שיאפשרו בדיקה של עשרות דגימות בו זמנית, מה שיביא אותנו לעונת התחלואה הקרובה עם יכולת של 100 אלף בדיקות ביום. אני סמוך ובטוח שזה יהיה שינוי משמעותי מבחינת היכולת שלנו לדגום את האוכלוסייה, ולאחר היציאה מהסגר לשלוט עד כמה שניתן בתחלואה”.
יולי אדלשטיין ופרופ’ איתמר גרוטו במרכז החדשנות בית שרמן במרכז הרפואי שיבא תל-השומר
את הטכנולוגיות הציג לשר המשנה למנכ”ל משרד הבריאות פרופ’ איתמר גרוטו. לדבריו, “התמקדנו בעיקר בנושא של בדיקות מהירות, שיכולות לעשות סינון של האוכלוסייה בשלבים הראשונים של המחלה. החזון הוא שבכניסה לקניון תהיה בדיקת קורונה, מה שיאפשר לנו להמשיך בחיים שיגרתיים למעט המסכות”.
ואילו עוד חידושים נצפו? השר אדלשטיין ביצע גם בדיקת קורונה סופר מהירה באמצעות מטוש. התוצאה התקבלה תוך 30 שניות. למקרה שתהיתם, היא שלילית. כמו כן, הוצג לשר רובוט המעניק שירות ובאמצעותו ניתן לפקח על בריאות החולים במחלקות קורונה.
שר הבריאות יולי אדלשטיין מדגים בדיקת קורונה אונליין, ללא מגע יד אדם
טכנולוגיות נוספות שהוצגו: פרחים בקנה – אפליקציה לזיהוי מהיר של חולים באמצעות קול; נ-אור – בדיקת רוק ביתית, מהירה; טרה הרץ – בדיקה מהירה מאוד, מבוססת לייזר; וירון – מכונה לזיהוי מהיר מבוססת פולי-אמינים; ופולינג – בדיקה שמאפשרת לבצע עשרות בדיקות במקביל. מבוססת על איגום מטושים (קליטה של נתונים במערכת מחשב ופליטתם אגב שימוש במִכלָא חיצוני) וכימיה מתקדמת.
אדלשטיין נראה מרוצה וסיכם: “ישראל מוצגת במלוא תפארתה באמצעות הטכנולוגיות הרפואיות המתקדמות בעולם. משרד הבריאות בוחן בימים אלו לעומק כל אחת מהטכנולוגיות, ועוד רבות אחרות, כדי להתמודד עם הקורונה באופן המיטבי. טכנולוגיות אלו יסייעו רבות למערכת הבריאות גם בימים כתיקונם לאחר שנתגבר על הקורונה”.
ולסיום, הוסיף אדלשטיין: אבל כל זה לא יעזור אם לא ישמרו על ההנחיות ועל הסגר. אני לא החתול טום ואף אחד לא העכבר ג’רי. אף אחד לא צריך לרדוף אחרי השני. אם כל אחד יקפיד, אני בטוח שגם זמני הסגר יוכלו להתקצר”.
יולי אדלשטיין במסיבת העיתונאים אתמול: “זה לא יעזור אם לא ישמרו על ההנחיות ועל הסגר. אם כל אחד יקפיד, אני בטוח שגם זמני הסגר יוכלו להתקצר“
;