fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2019/08/קנאביס-גדול.jpg

לראשונה בישראל: המרכז הרפואי איכילוב פותח מרכז ראשון מסוגו לחקר קנאביס

על רקע המשבר החמור בשוק הקנאביס הרפואי, בשורה משמחת: לראשונה ברפואה הציבורית בישראל, המרכז הרפואי איכילוב פותח בימים אלה מרכז ראשון מסוגו לחקר קנאביס, בראשות דר’ סלביו בריל, שבו יפתחו זנים חדשים מותאמים אישית למחלות ייעודיות. כמו כן, רופאי בית החולים יובילו פעילות מחקרית חדשנית לטיפולים בקנאביס ובתרופות הקשורות לקנאביס בהתוויות חדשות

דר' סלביו בריל במעבדה

דר’ סלביו בריל במעבדה: “אנחנו מתכוונים להוביל את תחום הקנאביס הרפואי לשלב הבא שבו נוכל להתאים לכל מחלה את הזן המתאים ביותר עבורה”

בחודש אפריל האחרון נכנסה לתוקף רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות, שאמורה היתה להסדיר את מעמדו של הקנאביס כתרופה ושבמסגרתה יוכלו מטופלים לקבל את הקנאביס הרפואי בכ-24 סניפי בתי מרקחת, מתוכם 20 בבעלות רשת “סופר פארם”.

בסוף השבוע האחרון הפגינו מאות מטופלי קנאביס נגד הרפורמה, בטענה כי מאז נכנסה לתוקף יש מחסור חמור בקנאביס רפואי, האיכות שלו ירדה ומחירו עלה, וכי אין להשיג אותו ברוב בתי המרקחת המורשים, מה שהפך את חיי החולים לבלתי נסבלים.

בשוק הקנאביס מודים כי חסרה תפרחת בשוק, חסרים מוצרים התואמים את ההסדרה החדשה שבהדרגה מוחלת על יותר ויותר חולים. ישנם חוסרים בזנים מסוימים שחולים התרגלו דווקא להם, חסרות נקודות מכירה שבהן הצמח זמין, חסרות מעבדות בדיקה וחסרים גם מפעלים.

על רקע המשבר החמור הזה, משמחת הבשורה כי לראשונה ברפואה הציבורית בישראל, המרכז הרפואי איכילוב בתל-אביב פותח בימים אלה מרכז ראשון מסוגו לחקר קנאביס, שבו יפתחו זנים חדשים מותאמים אישית למחלות ייעודיות. כמו כן, רופאי בית החולים יובילו פעילות מחקרית חדשנית לטיפולים בקנאביס ובתרופות הקשורות לקנאביס בהתוויות חדשות.

בראש המרכז עומד דר’ סלביו בריל, מנהל מכון הכאב באיכילוב ומהחלוצים בישראל בשימוש הרפואי בקנאביס. לדבריו, “בבית החולים שלנו יכולות ייחודיות לחקר השימושים הרפואיים בקנאביס ויישום תוצאות מחקרי קנאביס לטובת מטופלינו. אנחנו מתכוונים להוביל תחום זה לשלב הבא שבו נוכל להתאים לכל מחלה את הזן המתאים ביותר עבורה. כרופא וכחוקר שמטפל בקנאביס מזה שנים רבות, אני מאמין כי אין כל הבדל בין קנאביס ותרופות אחרות. הגיע הזמן לפיתוח של רפואת קנאביס מותאמת למטופל ומחלתו”.

בין יעדי המרכז החדש: תיאום בינלאומי של מחקרים קליניים המיועדים להעריך את הבטיחות והיעילות של תרכובות הקנאביס לטיפול במצבים רפואיים שונים, פיתוח הנחיות לטיפול במצבים רפואיים עם קנאביס, וליזום שיתוף פעולה ואינטראקציה עם חברות קנאביס, סוכנויות אירופיות, רשויות רגולטוריות והאקדמיה.

לדברי פרופ’ אלי שפרכר, סמנכ”ל מחקר ופיתוח באיכילוב: “המרכז ימשוך חוקרים מהארץ ומהעולם לקידום חקר מנגנון הפעולה של הקנאביס הרפואי, לפיתוח על בסיס הבנה זו של פתרונות טיפוליים חדשים מבוססי קנאביס, ולהנגשת תוצרי המחקר לחולים שלנו במסגרת ניסויים קליניים. במקביל, קיימת חשיבות לא פחותה לנושאים נוספים, לרבות חינוך והכשרת הקהילה ובניית מסגרת רגולטורית לניסויים בקנאביס אשר תקל על התקדמות המחקר”.

בנוסף מדגיש פרופ’ שפרכר, כי “המרכז יקדם גם שיתופי פעולה עם התעשייה בארץ ובחו”ל במטרה לתרגם את ההישגים המדעיים בתחום הקנאביס והקנאבינואידים למוצרים זמינים לציבור”. קנאבינואידים הם מולקולות, רכיבים פעילים, הנמצאים בקנאביס, והם אלו שאחראים לקשת ההשפעות הרחבה שמקנה הצמח לצרכניו.

פרופ’ רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי איכילוב מדגיש, כי ההכנסות העתידיות מפעילות המרכז יושקעו בבניית תשתיות מתקדמות, רכישת טכנולוגיות, הוספת מיטות, כוח אדם ותקנים למען החולים בישראל.

;