fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2025/07/אנגלה-גדול.jpg

איזה מכשיר מותח את הצוואר? איך מטפלים בעור הידיים ומה ההבדל בין איפור קבוע לקעקוע

הקוסמטיקאית אנג’ליקה דיאובולט מציגה את החידושים האחרונים בתחום הפנים, הצוואר והידיים

מאת: יעל ולצר

1אנג'ליקה דיאובולט

אנג’ליקה דיאובולט: “חשוב לשמור על העור כבר מגיל צעיר. בלי זה, גם הטיפולים הטובים ביותר לא יביאו לתוצאה מושלמת”

כבר 22 שנה שאנג’ליקה דיאובולט, קוסמטיקאית ומומחית לאיפור קבוע, מטפלת במסירות בלקוחותיה בקליניקה שלה בראשון-לציון. 22 שנה שבהן קנתה לעצמה שם של מקצועיות ואנושיות, וכזו שלא קופאת על שמריה. בכל עת היא שוקדת על הבאת מכשירים חדשניים וטיפולים עדכניים בתחום מדע העור. היא בת 52, נשואה, אם לבת וסבתא לנכד. במהלך השנים השלימה לימודים והשתלמויות בארץ ובגרמניה. וכאמור, מחדשת ללא הפסקה.

אחת הבשורות העכשוויות שלה היא טיפול לצוואר. אזור הצוואר, כפי שמוכר לרבות מאיתנו, מתחיל להתקמט בסביבות גיל 40. לא אחת מראה מקומט שלו עומד בניגוד מוחלט לעור פנים מתוח. הפתרונות נעים בין פילינג, גלי רדיו, לייזר ועד ניתוח. “החידוש שלי לאזור הוא מכשיר AIR BOX, ייעודי לאנטי אייגי’נג”, היא מספרת.

איך עובד המכשיר ובמה מסתכמת היעילות שלו לאזור?

“המכשיר מזרים אוויר בצורה מתקפית לאזור, מעסה את העור בצורה קבועה, עדינה ועמוקה, וכך מביא להאצת זרימת הדם, לניקוז לימפתי. היעילות שלו באה לידי ביטוי בעצם הגברת קצב חילוף החומרים. באמצעות חימום והעלאת הטמפרטורה ע”י חיכוך. הטיפול מגביר את הקצב המטבולי במקביל להפעלת התאים. התוצאה של הטיפול הייחודי היא עור מתוח ומוצק. אבל זה לא מספיק לקבלת מראה שלם של הצוואר, חייבים לתחזק אותו באמצעות קרמים ייעודיים לאזור”.

חידוש נוסף שמציגה דיאובולט נוגע לאזור הידיים, גם הוא אזור שעלול להסגיר את הגיל ועומד בניגוד לעור פנים מתוח. נדרשים שני טיפולי פילינג לידיים”, היא מסבירה. “הפילינג הייעודי עובד על הפיגמנטציה והאלסטיות. ואם צריך שלושה טיפולים, זה יהיה”, היא מדגישה. “ככה אני”, לא מקצרת בדרך. עד שהלקוחה לא מרוצה לגמרי, לא אהיה בשקט”.

חידוש נוסף שנמצא בקליניקה שלה הוא מכשיר למיצוק השרירים בפנים ובצוואר. “ככל שהגיל גבוה יותר, יש רפיון בשרירים”, היא מסבירה. “במקביל, אני ממשיכה בטיפולי הפלזמה, במכשיר גלי חום, בטיפולי לייזר ובפילינגים.

“במהלך השנים התמחיתי בנושא מחלות העור בפנים”, היא מספרת. “זה אומר בעיות אקנה, פיגמטנציה, ומחלות עור כמו סבוראה ורוזיציאה, שאלו דלקות עור בפנים, שצריך לדעת להבחין ביניהן ולטפל בהן נכון באמצעות תכשירים ייעודיים. אני מטפלת בבעיות אלו באמצעות פיליניגים ותכשירים שונים”.

פילינג, לפעמים, נשמע מילה קצת מאיימת.

“אני מטפלת בפילינג כימי חלש או בינוני, רק מה שמאפשר משרד הבריאות. לא מטפלת בפילינג עמוק, כי משרד הבריאות לא מספק רישיון לקוסמטיקאיות לטפל באמצעותו. בעזרת הפילינג שמבוצע אצלי בקליניקה, מושגת התחדשות של התאים. אני מקלפת את השכבה הראשונה של העור, וזה עובד על הפיגמנטציה והנקבוביות. צריך לפתוח את הנקבוביות, כדי שהן יספגו את הקרמים הייעודיים, על בסיס חומצות. השילוב של הקילוף עם הקרמים, מביא לחידוש העור ולהפחתת הכתמים והקמטים”.

כמה טיפולים נדרשים עד לתוצאות וכמה זמן מחזיקות התוצאות?

“לרוב מדובר בשני טיפולי פילינג. אחריו ממשיכים בבית עם תכשירי הטיפוח הנדרשים. אם עושים רק פילינג, בלי טיפוח ביתי, יידרש טיפול אחת לשנה. אם ממשיכים את הפילינג בעזרת הקרמים בבית, רואים תוצאות בכל שבוע מחדש, והמראה מחזיק הרבה יותר זמן”.

אנחנו בעונת הקיץ. תופעת הפיגמנטציה “מכה” בנו. זה לראות יותר ויותר כתמים חומים על הפנים, גוון העור לא אחיד. לא תמיד המייק-אפ עוזר.

“נכון. פיגמנטציה היא תופעה של העור, שמקבל את הגוון החום ממלנין. כשתאי העור ניזוקים, הם מייצרים כמות מוגברת של מלנין, שמצטבר וגורם לאותם כתמים אופייניים. מלנין זו שכבה ראשונה של העור, כשהפיגמנטציה נמצאת בשכבות תחתונות של העור. אני מטפלת בתופעה הזו, ולפעמים, כשאני חושבת שיש בעיה שהיא מעבר לבעיה של העור, אפנה לרופא עור”.

כאמור, התמחות נוספת של דיאובולט היא איפור קבוע. “אני עוסקת בתחום זה משנת 2014 , ומדגישה בכל הזדמנות את ההבדל בין איפור קבוע לקעקוע. בעיקר חשוב להבין זאת כשמדובר בעיצוב גבות. גבות זו המסגרת של הפנים, צריך להבין מה זו גבה, ואיך להתאים את התיאוריה לצורת הפנים עצמם. כך גם לגבי תיחום שפתיים ותיחום איי-ליינר. אסור שיהיו פה טעויות”.

ואחרי כל זה, היא מדגישה את חשיבות השמירה על העור כבר מגיל צעיר. בלי זה, גם הטיפולים הטובים ביותר לא יביאו לתוצאה מושלמת. “מגיל ילדות חייבים להקפיד על קרם הגנה עם מקדם הגנה גבוה. בנוסף, מגיל 20, בחורות צעירות חייבות למרוח קרמים באזור העיניים, לנסות למנוע קמטים עד כמה שאפשר. יש הרבה סוגי קרמים. חייבים לבדוק בכל פעם מחדש ולהתאים את הקרם, בעיקר כשיש בו חומצות, למצב העור העכשווי”.

מה המוטו שלך כקוסמטיקאית?

“להביא לתוצאה, שהלקוחה תגיד לי: ‘וואו, כמה עזרת לי’. אני תמיד מבקשת מכל לקוחה, שאם היא לא מרוצה ממשהו, שתתקשר או תבוא ותגיד. אני כאן בשביל שביעות הרצון של כל לקוחה ולקוחה”.

;