fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2021/08/טרנדים-בתזונה-צילום-הרבלייף.jpg

מהם הטרנדים המובילים בעולם התזונה מתוך כנס בריאות עולמי לתזונה ודיאטה שנערך באטלנטה? 

סוזן בוורמן, מנהלת הדרכת תזונה ב”הרבלייף“, מסבירה כיצד הטרנדים מועילים והאם הם כאן כדי להישאר?

1טרנדים בתזונה צילום הרבלייף

צילום אילוסטרציה: “הרבלייף”

קל למדי לזהות את הטרנדים האחרונים בעולם התזונה. לעיתים קרובות אנחנו שומעים על טרנדים חדשים בעולמות התזונה והפחתת המשקל מחברים, מבני משפחה או מערוצי המדיה החברתית, ובמהרה – מוצרי מזון חדשים רבים מופיעים על מדפי חנויות המזון. כשמדובר בטרנדים בעולם התזונה, אילו מהם באמת יכולים להועיל לבריאותנו ואילו הם רק אופנה חולפת?

סוזן בוורמן, מנהלת הדרכת תזונה בחברת “הרבלייף”, מדווחת מתוך הכנס השנתי של האקדמיה לתזונה ודיאטה שהתקיים לאחרונה באטלנטה שבג’ורג’יה, על הטרנדים המובילים בעולם התזונה:

1.חטיפי חלבון – אחד הטרנדים הבולטים ביותר בכנס היה חלבון. כל המוצרים להוטים לספר כמה חלבון מכילים המוצרים שלהם – במיוחד החטיפים! ייתכן כי זה מצביע על כך שאולי אנחנו מתחילים להתרחק מהאמונה שאכילת חטיפים היא הרגל גרוע, ושלחטיפים מאוזנים ובריאים יש מקום בארון המטבח שלנו.

חטיפים זכו למוניטין גרועים משום שאנשים רבים מקשרים אכילת חטיפים ל”מזונות מהירים” המציעים תועלת תזונתית מועטה. אכילת חטיפים נחשבת לרוב מזיקה משום שהיא נתפסת כמשהו שעושים בעיקר לצורכי בידור ולא כדי להגביר את צריכת הוויטמינים, המינרלים או החלבון.

חטיף בריא המכיל חלבון יכול לשרת מספר מטרות חשובות: הוא יכול לסייע בהשקטת תחושת הרעב בין הארוחות ומספק גם “הזדמנות אכילה” נוספת שמאפשרת לשלב יותר מאכלים מזינים בתפריט היומי.

2.מזון ללא גלוטן – בין אם אנשים צריכים לעבור למזון נטול גלוטן ובין אם לאו, הטרנד של מזון ללא גלוטן כובש אנשים רבים ויכול לסייע בהוספת גיוון וערכים תזונתיים לתפריט. מכיוון שהמקור העיקרי לגלוטן בתזונה הוא חיטה, טרנד זה מציע אלטרנטיבות מגוונות של דגנים דוגמת קינואה, כוסמת, דוחן, טף, אמרנה, והמזונות המיוצרים מהם. זוהי דרך נפלאה להוסיף גיוון לתזונה. ומשום שכל צמח מציע סט ייחודי של חומרים מזינים, תוכלו לצרוך מיגוון רחב יותר של ויטמינים, מינרלים ופיטונוטריאנטים (חומרים ביולוגיים פעילים אשר מעניקים לפירות וירקות את צבעם, טעמם וניחוחם). זהו בהחלט טרנד שהוא כאן כדי להישאר.

עם זאת, יש דבר אחד שכדאי לקחת בחשבון: נטול גלוטן אין פירושו בהכרח דל קלוריות. אנשים רבים הצטרפו לטרנד נטול הגלוטן, כשהם מניחים שמדובר במסלול ישיר להפחתת משקל. לפני 10 או 15 שנים זה אולי היה נכון משום שאז היו רק מוצרים בודדים ללא גלוטן; בתקופה זו, תזונה ללא גלוטן כללה בעיקר פירות, ירקות, חלבון ופחמימות פחות מזוקקות.

3.חיידקים “טובים” – מסתמן כי ישנו עניין רב בתחום מחקר המיקרוביום (החיידקים שעושים אותנו מי שאנחנו) של מערכת העיכול וכי אנו עומדים לראות יותר ויותר מוצרים שמיועדים לתמוך בצמיחה של חיידקים “טובים” אלה.

מזונות מותססים יכולים להיות הדרך בה אנחנו מכניסים את החיידקים הטובים האלה למערכת העיכול  שלנו. רוב האנשים מכירים מוצרי חלב מותססים (דוגמת יוגורט וקפיר) כמקור לחיידקים אלה. בעולם יש גם מוצר חדש, גבינת קוטג’ מותססת, ובתערוכה הוצגו גם שורשי סלק וגזרים מותססים.

4.סופר פוד – מונח המיוחס למזונות בעלי ערכים תזונתיים גבוהים כמו גוג’י ברי, זרעי צ’יה, ספירולינה או אסאי. בשנים האחרונות זכו מזונות אלה להכרה עולמית גדולה כמזונות-על בעלי סגולות רפואיות.

המונח סופר פוד מאז ומעולם היה רק טרנד שיווקי בעולם התזונה; ככלל ירקות ופירות הם מקור לנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. צריכה יומיומית מגוונת של ירקות ופירות בחמישה צבעים חיונית להגנה על הגוף, ולשמירה על בריאותו.

לאחרונה יותר ויותר חברות מאמצות גישה מעט שונה, במקום דגש על סגולות רפואיות ספציפיות, הדגש מושם על צפיפות תזונתית הקובעת עד כמה המזון צפוף ברכיבי תזונה בריאים ביחס לכמות הקלוריות שבהם. כך למשל ירקות ופירות הם בעלי צפיפות תזונתית גבוהה משום שהם עשירים בחומרים מזינים ובעלי ערך קלורי נמוך. ירקות עמילניים, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים הם בעלי צפיפות תזונתית בינונית. הצפיפות התזונתית הנמוכה ביותר נמצאת במוצרים מהחי ובמזונות מעובדים.

;