fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2020/05/ספרים-גדול.jpg

5 ספרים לסוף שבוע שכתבו נשים: רבי מכר מומלצים שכדאי לכן מאוד לקרוא השבוע

אילו סודות חשפו שלוש נשים במהלך שמונה השנים האחרונות? מה קורה לאשה שמתקשה להשלים עם הגיל? ואיך אנחנו מתמודדות באמת עם האמהות? המלצות ספרים של “רות עבור” לסוף השבוע

1שלוש נשים

עטיפת הספר “שלוש נשים”

שלוש נשים מחפשות אהבה

במהלך שמונה השנים האחרונות, תיעדה העיתונאית האמריקאית ליסה טדאו את חייהן של שלוש נשים, גיבורות ספרה, שבכנות ובפתיחות חלקו איתה את התנסויותיהן המיניות, תשוקותיהן, רגשותיהן, אהבותיהן, שברונות הלב ומחשבותיהן הכמוסות ביותר. טדאו עברה לגור איתן, הטמיעה את חייה בחייהן, בילתה איתן חודשים ארוכים והפכה להיות חלק מחיי היומיום שלהן. שלוש הנשים שטדאו בחרה לתאר הן לינה, אם לשניים מהפרוורים שנישואיה כבו לגמרי לאחר עשור, ורעבה לתשוקה היא פוצחת ברומן עם אהבה ישנה שמשתלטת עליה לחלוטין; מגי, נערה בת 17 שלכאורה ניהלה רומן חשאי עם המורה החתיך, והנשוי, שלה לאנגלית. המשפט הפלילי שמתנהל עקב כך הופך את העיירה הקטנה שלהם על פיה; וסלואן, בעלת מסעדה יפהפייה, מצליחה ואלגנטית, שנשואה באושר לאדם שאוהב לצפות בה מקיימת יחסי מין עם נשים וגברים אחרים. זוהי עיתונות במיטבה ובה בעת פרוזה מעוררת התפעלות. התנסויותיהן של שלוש הנשים הבלתי-נשכחות – ושל סופרת אחת מיוחדת במינה – מזכירות לנו שאנחנו לא לבד.

“שלוש נשים”, מאת ליסה טדאו, הוצאת “ידיעות ספרים”.

2מחר ניסע ללונה פארק

עטיפת הספר “מחר ניסע ללונה פארק”

אל הלא נודע האמהי

ספרה של אילנה ברנשטיין, “מחר ניסע ללונה פארק”, זכה השבוע בפרס ספיר. במרכז הספר עומדת אמא לא מתפקדת לשני ילדים שמתקשה לשמור על שפיותה. וכך היא כותבת: “היו פעמים שחשבתי שהילדים כלל לא שלי. שלא אני ילדתי אותם. שאני מגדלת ילדים של אשה אחרת. ילדים עזובים שמצאתי ברחוב ואספתי אל ביתי. ילדים שנקלעו לאסון. ילדים שנשדדה מהם תקווה. דווקא אז חשבתי טובות על עצמי. ראיתי איך אני צועדת בין הלהבות ומצילה את עורם, ממלטת את נפשם. הילדים האלה נולדו מחדש בידיים שלי. בשעה שהוריהם לא גילו אחריות ונשרפו למוות”. במהלך ימים ספורים, כשחורף מר ואכזרי משתולל בחוץ, על רקע משבר קיומי מתמשך, ורגע לפני שהיא מאבדת לחלוטין שליטה על חייה, מחליטה אם צעירה, ילדה כמעט בעצמה, לקחת את שני ילדיה ללונה פארק. הרומן החדש של ברנשטיין הוא מסמך אמיץ ונוקב, שאין בו רגע של מנוחה, המאפשר הצצה אל המגירה העמוקה והאפלה ביותר של הלא־מודע האמהי.

“מחר ניסע ללונה פארק”, מאת אילנה ברנשטיין, הוצאת “כנרת זמורה ביתן”.

3סיד

עטיפת הספר “סיד”

69 זה זקנה?

“שישים ותשע. לפני כמה שנים החלו לקום לכבודי מדי פעם באוטובוס. נהגתי להגיב בהתרסה: מה, אני נראית לך כל כך זקנה? לאחרונה הפך הטפטוף הקל לקימה סדרתית, אני רק מבצבצת במלבן הדלת, וצעיר או צעירה מנומסים מזנקים ממקומם כאילו מדובר במצב חירום ויש להציל אותי מיד מסכנת חיים. בדרך כלל אני מסרבת בנימוס קר וכפוי טובה”. זהו תאורה של אחת משלוש הדמויות בשלוש הנובלות שבספר “סיד”, מאת אסתי ג’ חיים, הנאבקות לחיות את החיים שהן ראויות להם מול מציאות שרירותית ועולם נטול חמלה. בנובלה הראשונה (“זיכרון סמוי”) אליה, אשה צעירה שחוותה טראומה נוראה, מנסה להיחלץ מהשפעתה ההרסנית. בנובלה השנייה (“וחג לה שמח”) חנה, אשה המתקשה להשלים עם גילה, חוגגת את יום הולדתה השישים ותשעה בדרך לא שגרתית. בנובלה השלישית (“סיד”) גבר קשיש בשם לצי מבקש נואשות את אהבתה וקרבתה של קרובת משפחתו, אסתר, אך נאלץ להסתפק רק בפירורים מתשומת לבה. אסתי ג’ חיים היא מהסופרות המוערכות בארץ, שכתיבתה מהולה בהומור אירוני המעורר לא פעם חיוך ואף צחוק.

“סיד”, מאת אסתי ג’ חיים, הוצאת “אחוזת בית”.

4סיפור פרסי

עטיפת הספר “סיפור פרסי”

זיכרונות מפרס

המשך הסאגה המשפחתית של משפחת לוי מטהראן, גיבורי הספר “תרנגול פרסי”, מאת פרי סני, נמצא במרכז עלילת הספר החדש “סיפור פרסי”. על רקע שכונת עולים ירושלמית, מסופר סיפור חייהם לאחר שעלו לארץ האבות. שנות ה-60 בישראל הן שנים קשות לאברהים, אב המשפחה, לאחר שעזב בטהראן מעמד חברתי גבוה, בית מרווח ואת הנשים שאהב לתת בהן את עינו, ובא לגור בצריף דל בירושלים. גם אשתו מולוק מחפשת את דרכה ואת מקומה בארץ החדשה. היא אינה מסוגלת לוותר על אהבתה הסודית להרצל, השליח מארץ ישראל, שהחלה עוד בטהראן ובעזרת אופייה המיוחד וכישוריה מצליחה לבסס מעמדה בקרב נשות השכונה כמנהיגה. סיפורם הססגוני, החם ומלא התהפוכות של אברהים, מולוק ושלוש בנותיהם נרקם בהווי החיים בארץ ובאיראן, ומוביל אותם בין תאוות חושים, חטאים אסורים, התעלות האהבה ומכות גורל. הסופרת, פרי סני, ילידת טהראן, היא מרצה מבוקשת על ספריה ועל איראן ופעילה חברתית בתחומים רבים.

5הכל בסדר

עטיפת הספר “הכל בסדר”

המדריך לסידור ולארגון המטבח והחיים

איך מסדרים ומארגנים את המטבח בקלות? כיצד השינוי במטבח משפיע על החיים? למה חשוב לבשל בבית? כיצד קונים פחות וחווים יותר שפע? איך שומרים ירקות ופירות? איפה שמים את החלב? כיצד מאחסנים תבלינים בצורה הטובה ביותר? איך מאריכים חיים של עשבי תיבול?

את כל התשובות תקבלו בספר “הכל בסדר”, מאת  שי-לי ליפא, מחברת 11 ספרי בישול רבי-מכר ומגישת תוכניות בישול בטלוויזיה, שכתבה מדריך פרקטי, יצירתי ורוחני לארגון החיים באמצעות סידור המטבח. בעזרת חמישה חוקים פשוטים שכל אחד יכול ליישם, המטבח שלכם יהיה מסודר ומאורגן ולכן גם פעיל יותר, עם זרימה טובה של אנרגיה שתשפיע על בני הבית בכל תחומי החיים.

בספרה מלמדת ליפא איך לדייק את תכולת המטבח לפי צורכי היומיום, הרגלי הבישול וההעדפות הקולינריות שלכם, וכיצד לסדר אותו כמו שצריך אחת ולתמיד. בתום הקריאה תדעו איך נגמלים מצריכת יתר ותפנימו את הרעיון של מועט המחזיק את המרובה: איזה חומר גלם חשוב ואיזה סיים את הקריירה, מה נמצא בשימוש ומה סתם צובר אבק, ואיזה חפץ הוא חבר ואיזה בחזקת חפצונה נון גרטה.

בספר חמישה חוקי סדר וארגון שיש ליישם בכל אזור במטבח בנפרד: מזווה, מקרר, מקפיא, מגירת תבלינים, סכו”ם, כלי בישול ועוד. חמשת החוקים הם ה”מתכון” של ליפא למטבח מסודר, מאורגן ופעיל. בעזרתם תוכלו לבשל את המתכון במטבח הפרטי שלכם וליהנות ממנו בכל יום. ברגע שהוא יהיה “מוכן”, זה יהיה ממש כמו ללחוץ על כפתור הריסטרט של החיים.

“הכל בסדר”, מאת שי-לי ליפא, הוצאת “ידיעות ספרים”.

;