fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2020/11/עובדת-מהבית-scaled.jpg

מה לעשות ומה לא לעשות כשאת עובדת מהבית?

אם את לא מתכוננת ליום עבודה בבית, היום שלך לא באמת מתחיל. הנה 7 טיפים שיסייעו לך להפיק את המקסימום ו-7 דברים שאסור לך בשום פנים ואופן לעשות

1עובדת מהבית

Photo by Magnet.me on Unsplash

1.ארגני חלל עבודה ייעודי

לא לעשות: אל תעבדי מהמיטה, אל תעבדי מהספה, אל תעבדי מהמטבח. כשאת עובדת מהבית את תמיד בבית – אבל את גם תמיד בעבודה. עלייך להימנע בכל מחיר מהפיכת כל הבית או הדירה לחלל עבודה אחד.

לעשות: לא לכולם יש משרד ביתי ייעודי, אך חשוב שתהיה לך פינה פרטית ושקטה לעבודה שלך. זה יגרום לך לבצע את העבודה בפועל כשאת שם, אך באותה מידה יעזור לך להתנתק מהעבודה כשתסיימי אותה. אם את יכולה, הפרידי את אזור העבודה שלך מהמרחבים האישיים שלך והשתמשי בו רק לעבודה. נסי למצוא פינה מתאימה עם שולחן שישמש כשולחן כתיבה, שעליו ניתן להניח מחשב, מדפסת, ציוד משרדי וכל מה שאת זקוקה לו.

טיפ: אם המשרד הביתי מעיק עלייך, צאי מדי פעם מהבית. בתי קפה, ספריות, טרקלינים ציבוריים וחללים דומים – המותאמים לאינטרנט אלחוטי – יכולים לעזור לך לדמות אנרגיה של משרד, כך שתוכלי להישאר פרודוקטיבית גם כשאת לא יושבת במקום עבודה רשמי.

2.סדרי את הבית ערב לפני

לא לעשות: אל תתחילי את הבוקר במטלות הבית. כאשר את עובדת מהבית, את מבינה פתאום כמה מטלות ופרויקטים מחכים לך: מדיחי כלים שזקוקים לפינוי, מגירות מבולגנות שדורשות התארגנות, צעצועים פזורים של הילדים. זה יסיח את דעתך מהתארגנות ליום עבודה מסודר ויעיל וייקח לך זמן כפול להשלים את עבודתך המשרדית.

לעשות: מומלץ לעשות סידור ביתי זריז מדי ערב – מקיפול כביסה ועד לשטיפת הכלים – כדי לא לתת ליותר מדי עבודות בית לחלחל לשעות העבודה. זה מונע הסחות דעת ודחיית משימות ויאפשר לך לעבוד בשקט.

טיפ: הכיני גם את שולחן העבודה שלך מראש בערב. אין דבר פחות מניע מאשר שולחן מפוזר בדפים מקושקשים ובקבצים פתוחים. השתמשי ברשימות מטלות, בלוחות שנה ובמערכות תיוק כדי לשמור על סדר. הכיני מדי ערב רשימת מטלות מהירה למחרת בבוקר. זה יחסוך לך זמן בבוקר ויעזור לך להיכנס במהירות למצב עבודה.

3.התקלחי והחליפי את הבגדים

לא לעשות: אל תלבשי את הפיג’מה שלך לעבודה. זה מפתה להתגלגל מהמיטה ולהתנפל ישר על המחשב הנייד. אבל כדאי שתדעי שמדובר במלכודת. אם את לבושה לשינה, יהיה הרבה יותר קשה לגרום למוח להתחיל ביעילות את יום העבודה. וגם: את אף פעם לא יודעת מתי תהיה לך שיחת ועידת מפתיעה בווידיאו.

לעשות: מומלץ להתחיל כל בוקר, בין אם התעמלת או לא, בשיגרה שהיתה לך כשעבדת מחוץ לבית. צחצחי שיניים, התקלחי והתלבשי. את לא חייבת אאוטפיט רשמי, חשוב בעיקר לבחור בבגדים נוחים.

4.היצמדי ללוח הזמנים שלך

לא לעשות: אל תעני במשך יום העבודה לשיחות טלפון או להודעות פרטיות, אלא אם מדובר בבני המשפחה הגרעינית. כשאת עובדת מהבית, את עשויה לגלות שאנשים אחרים העובדים מחוץ לבית, נוטים להאמין ש”עבודה מהבית” פירושה “לא עובדת בכלל”, והם יתקשרו או ישלחו אלייך הודעות פרטיות. השתדלי לא להפוך את העבודה הביתית לעבודה סביב השעון, כל היום והלילה.

לעשות: קבעי את שעות העבודה שלך. זה יכול להיות מבוסס על לוח זמנים שעובד בשבילך. זמן עבודה ספציפי יכול להבטיח שלא תבזבזי יותר מדי זמן (או מעט מדי) בעבודה ותוכלי להימנע מבזבוז הערבים בבדיקת מיילים. צרי גבולות גם עם בני המשפחה שלך בזמן שאת עובדת. ידעי אותם, למרות היותך בבית, שאין להסיח את דעתך על כל דבר קטן. בנוסף, נסי לעבוד בשעות העבודה הרגילות של מקום עבודתך. זה מקל על העבודה מול לקוחות, עמיתים לעבודה והמנהל שלך.

טיפ: אם את עובדת עכשיו בבית, לצד בן זוג שעובד גם הוא מהבית, עלייך להבהיר מראש את חוקי העבודה בבית כדי להגביל מתח ולחץ מיותרים ולהיות יעילים ככל האפשר. מומלץ לערוך פגישה מדי בוקר, להסתכל ביומני העבודה, לבדוק שיחות חשובות או פגישות זום ולנסות לתאם את העבודה ביניכם, כך שלא תפריעו זה לזה.

5.התנתקי מהמדיות החברתיות

לא לעשות: אל תשלחי ציוצים לגבי קניות או צפייה בסרטים כשאת אמורה לעבוד. הבוס שלך יראה שאת לא בעבודה. אל תתקשרי לשיחות אישיות ארוכות תוך כדי עבודה. אם את חייבת להתקשר, שאלי את המנהל שלך אם זה בסדר שתתנתקי למספר דקות.

לעשות: אף אחד לא מונע ממך לבדוק את המדיות החברתיות – פייסבוק, אינסטגרם, או טוויטר – אבל רצוי לעשות זאת בשעה קבועה, נגיד בבוקר או בצהריים, ולא להיכנס אליהן עם כל “פוש”. הזכירי לעצמך כי את אמורה לעבוד ולא לרענן את דף הבית של “וואלה” או להסתכל על כל פוסט חדש שהעלו החברים הכי טובים שלך. כמובן, שתוכלי להתעדכן בכל מה שתרצי לאחר סיום יום העבודה.

טיפ: כדי לנטרל את קלות השימוש ברשתות החברתיות שלך במהלך שעות העבודה, הסירי אותם מקיצורי הדרך בדפדפן שלך ובטלי גם את כל ה”פושים”  עם ההודעות שנשלחות אלייך ללא הרף. ותרי גם על הטלוויזיה. כל צפייה בטלוויזיה תגזול ממך דקות עבודה ארוכות ותפגע בכושר הריכוז שלך. זה תקף גם למשחקי וידיאו, לרדיו, לספרים – כל דבר חוץ ממוזיקה. העיקרון הוא: אם לא היית עושה את זה במשרד, אל תעשי את זה בבית כשאת עובדת.

6.עשי הפסקה קלה לצהריים

לא לעשות: אל תתחילי לבשל בהפסקת הצהריים ארוחה בת שלוש מנות רק בגלל שאת חושקת בה. הכנת אוכל מבעוד מועד מבטיחה שתוכלי למעשה להשתמש בזמני הארוחות שלך לאכילה ולמנוחה. אל תבצעי משימות שקשורות לעבודה בהפסקת הצהריים שלך.

לעשות: הכיני את הארוחות שלך ערב קודם. כך קל יותר לחמם את הארוחה ולאכול. העניין של הפסקת צהריים הוא בדיוק זה … הפסקה. הפסקות אלו יעזרו לך להתמקד יותר בעבודה שלך בהמשך.

טיפ: הכיני לך מראש נשנושים בריאים, כמו ירקות ופירות חתוכים, חטיפי אנרגיה, או שייקים בריאים. כמו כן, מומלץ לבשל כמות מספיקה של ארוחת צהריים שתספיק לפחות לעוד יומיים. את יכולה גם להיות יצירתית יותר ולהכין כריכים בריאים שישביעו אותך וימנעו אכילה לא מבוקרת.

7.צאי החוצה מדי פעם

לא לעשות: אל תתני ללחץ בעבודה למנוע ממך לקחת חצי שעה להירגע ולשאוף אוויר. זכרי: את עובדת מהבית, לא מהירח. אינטראקציה עם אנשים אחרים במהלך היום מותרת, גם אם הם לא עמיתים לעבודה שלך. למעשה, מומלץ לראות פרצוף אחר במהלך היום בו רוב יום העבודה שלך הוא בודד.

רבים מהעובדים בבית סובלים מבדידות ומתגעגעים לחבריהם לעבודה, כי הכל נמצא על אותו רצף – בלי יציאה מהבית, בלי חשיפה למזג האוויר, בלי נסיעה לעבודה ובלי לפגוש אנשים.

לעשות: כל יציאה מהבית היא כנראה התחלה טובה. מדי כמה ימים אפשר לבלות לפחות כשעה בבית קפה (לכשיפתחו). זה שינוי נוף, תירוץ טוב לקבל אוויר צח, ומספק מעט אינטראקציה אנושית עם אנשים. אם את מתגעגעת לפגישות המאולתרות ולשיחות הצדדיות שמפיצות רעיונות קטנים לפרויקטים גדולים, תוכלי לקבוע מדי פעם פגישות עם קולגות, גם אלו שעובדים מהבית וגם אלה שנותרו במשרד. בנוסף, כמובן, מומלץ לשמור על מערכות היחסים שלך עם בני משפחה וחברים ולמצוא זמן לפגוש אותם. גם כלב יכול לעזור. אם יש לך כלב, את צריכה לצאת איתו החוצה וזו עוד דרך להתרעננות.

בתמונה למעלה: Photo by Avel Chuklanov on Unsplash

;