fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2020/08/טל-מן-גדול.jpg

טל מן ממשיכה להיאבק בסרטן: “לחטוף את הסטירה בפעם השנייה זה יותר קשה”

הדוגמנית ומגישת הטלוויזיה בעבר מאמינה שכדי להתמודד טוב יותר עם הסרטן יש לטפל לא רק בגוף אלא גם בנפש. בימים אלה היא מטופלת ב”המרכז לאורח חיים בריא” ב”שיבא”, שם היא זוכה בתמיכה נפשית

1טל מן

טל מן: “לחטוף את הסטירה בפעם השנייה זה יותר קשה. יודעים כבר כמה זה כואב”

לפני שנה וחצי חשפה טל מן, 46, בעבר דוגמנית ומנחת טלוויזיה וכיום מעצבת תכשיטים, כי חלתה בסרטן צוואר הרחם. המחלה אובחנה אצלה ביוני 2018 בשלב מתקדם. גידול של 6 ס”מ עם גרורות באגן, ממצא מפתיע בהתחשב בעובדה שעברה בדיקות פאפ באופן שוטף ואפילו חוסנה 15 שנה קודם לכן.

כשחשפה מן את מחלתה, סיפרה: “זה היה מצב שאי אפשר לנתח. עברתי טיפולים יומיומיים קשים והתמודדתי עם מה שצריך על מנת להחלים. בתקופת הטיפולים ואחריה לא הצלחתי לעבוד למרות שהיצירה בערה בי, פיזית לא הייתי מסוגלת. הייתי 20 שעות ביממה במיטה ו-4 שעות בבית חולים בטיפולים.

אחרי חמישה חודשים של טיפולים עשתה בדיקה שאישרה שהכל בסדר ושהיא נקייה. לאט-לאט התחזקה והחלה לחזור לחיים. שלושה חודשים אחר כך, ביצעה בדיקת מעקב נוספת בה גילתה שהסרטן חזר. “התפרקתי”, הודתה מן באפריל 2019. “לחטוף את הסטירה בפעם השנייה זה יותר קשה. יודעים כבר כמה זה כואב”.

בשלב זה היה ברור לטל מן, שטופלה בבית החולים “שיבא” בתל-השומר, כי תהליך ההחלמה יהיה ארוך. לדבריה, “בסיום הטיפולים הרגשתי את רשת הביטחון של בית החולים נעלמת. היה לי צורך בהמשך תמיכה”. כיום, היא מטופלת ב”המרכז לאורח חיים בריא” ב”שיבא”, שם היא זוכה במפגשי אימון בריאות. מן: “אני חושבת שהפרויקט הזה הוא חובה לכל מחלימי הסרטן באשר הם, בטח ובטח לנשים צעירות שעברו טיפולים כה מורכבים וקשים לסרטן צוואר הרחם”.

לפני מספר ימים פרסמה מן פוסט בפייסבוק של המרכז הרפואי “שיבא” בתל-השומר: “שמי טל מן, אני בת 46 ואני מחלימה מסרטן צוואר הרחם. לפני כשנתיים עברתי טיפולים קשים הכוללים הקרנות, כימותרפיה וברכיתרפיה. חצי שנה מאוחר יותר נותחתי בעקבות חזרת מחלה. מאז אני במעקבים. הטיפולים אמנם הסתיימו, אך תופעות הלוואי הקשות עדיין נשארות איתי. התופעות הן גם פיזיות וגם נפשיות.

“במהלך תהליך ההחלמה נחשפתי לתוכנית אימון הבריאות שמציע ‘המרכז לאורח חיים בריא’ ב’שיבא’ ולמפגשי אימון הבריאות. לא תיארתי לעצמי שקיים מערך כזה שיוכל להעניק לי מענה משלים רב מערכתי לתהליך ההחלמה. Health Coaching – מושג שלא הכרתי ובמרכז הסבירו לי מה המילים הגדולות האלה אומרות. תהליך שבו אני והמטפל מציבים יחד יעדים, מערכת יחסים של מאמן ומאומן, קביעת חזון קצר מועד וממוקד וגם ארוך טווח.

“אני מתחייבת בפני עצמי ליעדים שבועיים ומקבלת את הכלים הפרקטיים לעמוד בהם שזה הכי חשוב. הטיפול משלב תמיכה רגשית מקצועית ע״י עמיקם שוובר, העובד הסוציאלי ומאמן בריאות; ייעוץ דיאטנית והדרכה לאורח חיים בריא על ידי צוות רב מקצועי. התהליך הזה תרם ועודנו תורם לי רבות בתהליך ההחלמה:

“אני מצליחה להיות פעילה יותר, תופעות הלוואי פחתו, ירדתי 10 ק”ג במשקל (אחרי עלייה משמעותית שחוויתי בעקבות הכניסה המהירה לגיל המעבר ושאר התרופות).

“אני מחכה למפגשים ושואבת מהם כוחות, מוטיבציה והמון אמונה שאני מסוגלת לעמוד ביעדים שאנחנו מציבים בטיפול.

“הטיפול נותן כוח וכלים מעשיים ופרקטיים לקום בבוקר, להסתכל קדימה ולא לוותר. אני חושבת שפרויקט מסוג זה צריך להיות חובה לכל מחלימי הסרטן באשר הם, בטח ובטח לנשים צעירות שעברו טיפולים כה מורכבים וקשים לסרטן צוואר הרחם. נשים שביום אחד נפגעה להן הנשיות, פגיעה הניתנת לשיקום חלקי בלבד לצמיתות. זוהי תמיכה אמיתית, וזה מביא לתוצאות!”.

התובנות של טל מן על סרטן צוואר הרחם

טל מן נאבקת בסרטן צוואר הרחם בגבורה, ובנוסף כותבת על המחלה כדי שכל הנשים יקשיבו לגוף שלהן וילכו להיבדק. לידיעתכן: הגיל הממוצע של סרטן צוואר הרחם הוא 42. נשים בשיא העשייה שלהן. נשים עם ילדים קטנים שזה תוקף אותן כמו רעם ביום בהיר.

מן: “אני מקבלת המון הודעות שבהן נשים שואלות אותי איך גיליתי, ואיך יכול להיות שבדיקת הפאפ שעשיתי היתה תקינה ובכל זאת היה לי סרטן. אז התשובה היא מאוד ארוכה ולא חד-משמעית ואני אנסה לקצר ולפשט.

“בחודש יוני לפני שנתיים הגעתי לבית החולים עם דימום אל-ויסתי בשפת הרופאים, דימום חזק מאוד, פתאומי, לא בזמן המחזור. לאחר שעצרו את הדימום, ראו בעין גידול שממנו נלקחה ביופסיה והשאר כבר ידוע. אני עשיתי בדיקת פאפ כשנתיים לפני אותו אירוע מדמם, והוא יצא תקין.

“נתחיל מזה שההמלצות משתנות כל הזמן, אבל נכון לימים ההם הומלץ לעשות בדיקת פאפ אחת ל-3 שנים. יכול להיות שבשנתיים שבין הבדיקות הסרטן התפרץ אצלי בצורה אגרסיבית והגיע למימדים שבהם גילינו אותו.

“אצלי המיקום של הגידול לא היה במקום ה’רגיל’ שממנו לוקחים פאפ, ויכול להיות שכשאני עשיתי את הבדיקה עדיין לא התפתחו אצלי תאים או שהבדיקה לא נלקחה מהאזור שהיו בו תאים. יכולות להיות עוד סיבות רבות.

“ההמלצה שלי היא להיות קשובות לגוף, לדימומים, גם אם קלים בין מחזורים, לאחר קיום יחסים, לבצע בדיקות פאפ מתי שצריך ואם תחושת הבטן שלך מרגיעה אותך יותר לבצע כל שנה, אז לכי על זה. יש כיום בדיקות חדשות, בדיקות מיקרוסקופיות, והרבה קידמה שהרופאים המעולים מבינים בה הרבה יותר ממני”.

;