קולקציית קרוז 2020 של “דיור”, בעיצובה של מריה-גרציה צ’יורי, שהוצגה בשבוע שעבר בארמון אל באדי במרקש וכללה 113 דגמים, נוצרה באמצעות סידרה של שיתופי פעולה עם כמה אמנים אפריקאים, שהציעו נקודת מבט חדשה לבית האופנה הצרפתי
דגמים נבחרים מקולקציית קרוז 2020 של “דיור”
מריה-גרציה צ’יורי, המעצבת של “דיור”, מקפידה תמיד על שיתופי פעולה יצירתיים עם תרבויות אפריקאיות. השראות כאלה בלטו כבר אצל מעצבי עבר של “דיור”, כמו ההדפסים האפריקאיים של איב סן-לורן והדפסי הג’ונגל של מארק בוהאן. לדברי צ’יורי, החיבור של הים-התיכון, אירופה ואפריקה, היה מאז ומעולם יעד חלומי לאמנים, למשוררים, לסופרים ולהרפתקנים נצחיים.
קולקציית קרוז 2020 של “דיור”, בעיצובה של צ’יורי, שהוצגה בשבוע שעבר בארמון אל באדי במרקש וכללה 113 דגמים, נוצרה באמצעות סידרה של שיתופי פעולה עם כמה אמנים אפריקאים, שהציעו נקודת מבט חדשה לבית האופנה הצרפתי. שיתוף הפעולה עם אן גרוספילי, אנתרופולוגית המתמחה באופנה ובאריגים אפריקאיים, יצר כמה דגמים מרהיבים המשלבים הדפסי שעווה אפריקאית.
צ’יורי גייסה גם את גרייס ווילס-בונר (מעצבת בריטית-ג’מייקנית שעבודתה בוחנת את ההיברידיות של האופנה האירופאית והאפריקאית) ואת מיקלין תומאס (אמן עכשווי אמריקאי-אפריקני), כדי להעניק לוק חדש לצללית של “דיור”.
יצירה משותפת נוספת של “דיור” היתה עם חברת החייטות האפריקאית “פאטיו”, שעיצבה חולצה לזכרו של נלסון מנדלה. כמו כן, במטרה להעצים נשים אמניות, גייסה צ’יורי את “סומאנו”, ארגון מרוקאי התומך באמנות של נשים מקומיות, שסייעו ביצירת פרטי העיצוב למופע. האמניות המקומיות גם יצרו את הכריות על הספות שעליהן ישבו האורחים.
את התצוגה חתמה צ’יורי בציטוט של הסופר הצרפתי-מרוקאי טאהר בן ג’לון, מתוך אחד מספריו: “התרבות מלמדת אותנו לחיות ביחד, מלמדת אותנו שאנחנו לא לבד בעולם, שלעם האחר יש מסורות שונות ואורחות חיים שפשוט תקפות כמו שלנו”.
צילומים: “דיור”
;