האם יש דרך להפוך את החיים לטובים יותר? האם את מוכנה להורות? ואיך תבשלי דרך חיים בריאה? המלצות לספרי עיון של “רות עבור”
עטיפת הספר “מבשלים דרך חיים”
מבשלים דרך חיים בריאה
חברת התזונה הבינלאומית “הרבלייף”, המקדמת אורח חיים בריא ופעיל, משיקה לראשונה בישראל ספר מתכונים בשילוב מוצרי המותג תחת הכותרת “מבשלים דרך חיים”. בספר אוסף מתכונים מנצחים שפותחו בשיתוף פעולה עם הגסטרונומית נעמי אבליוביץ’, בליווי מיטל עזר, תזונאית קלינית ויועצת ל”הרבלייף”.
הספר, המעוצב ומלווה בתמונות מעוררות תיאבון, כולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות – מזינים, טעימים במיוחד וקלים להכנה. המתכונים מבוססים על מרכיבים זמינים ונגישים בכל מטבח, ומשלבים את מוצרי “הרבלייף” במטרה למקסם את הערך התזונתי בכל מנה ולסייע בשמירה על אורח חיים בריא ומאוזן.
המתכונים בספר מחולקים לפי קטגוריות שונות ומגוונות החל מארוחות קלות, מרקים, מנות עיקריות, שייקים, קינוחים וחטיפי בריאות, ועד למנות המתאימות לחגי ישראל. כל מנה כוללת את הערכים התזונתיים המדויקים (פחמימות, חלבונים, שומנים, מספר קלוריות למנה), כדי לסייע לכן לבנות תפריט מאוזן ולשמור על תזונה בריאה ונכונה. להשיג באתר: harbelife.co.il
“מבשלים דרך חיים”, הוצאת “הרבלייף”. צילום: דן פרץ
עטיפת הספר “וואבי סאבי”
מתי בפעם האחרונה הרגשת אושר?
האם קיימת דרך לעצור לרגע את המירוץ האינסופי שאנחנו נתונים בו, ללמוד לחוות את החיים באמת, ולהפוך אותם לטובים יותר? התשובה היא: כן. ולשם כך כדאי להכיר את וואבי סאבי. תורת הוואבי סאבי נולדה לפני מאות שנים ביפן, אך המונח עצמו קשה להגדרה. זוהי דרך להתבונן על העולם ולזהות את הקסם הטמון בפשטות, בטבעי ובקיים. לדעת ליהנות מרגע מושלם בעולם לא מושלם, במקומות, בחפצים, בבני אדם.
בסידרת צעדים פשוטים, מניח ספרה של בת’ קמפטון את עיקרי הוואבי סאבי, ומלמד אותנו להרפות מהשאיפה לשלמות ולחוש מסופקים בכל תחומי החיים: איך לסדר את הבית לפי הלב, איך לשמר את הזוגיות עם מרחב של אהבה, איך להתבונן בעיניים חדשות על מסע הקריירה, איך להקשיב לטבע גם באמצע העיר ואיך למצוא את רגעי הקסם שפשוט שכחנו שהם שם. קמפטון, יפנולוגית ומאמנת לחיים, היא בריטית שהתאהבה ביפן ובוואבי סאבי. מאז ראה ספרה אור, הוא זכה להצלחה גדולה ותורגם לעשרות שפות.
“וואבי סאבי”, מאת ב’ת קמפטון, הוצאת “תכלת”.
עטיפת הספר “ההכנה הכנה ללידה”
מונולוגים מהלידה
הביטוי “קשר שתיקה” עולה לא פעם בהקשר של תיאור החודשים הראשונים לאחר הלידה. אולי מפאת בושה, אולי כי לא מעוניינים “להפחיד את ההריוניות”, מספרים להן שתינוקן בעיקר יישן ויאכל, שהוא יתעורר במהלך הלילה, ממליצים לישון כשהוא ישן. קורסי ההכנה ללידה מכינים ללידה עצמה, לא ליום שאחרי.
למרות שאנו חיים בעידן מוצף במידע, עדיין, רוב הנשים חוות פער עצום בין מה שהן חושבות שיקרה, לבין מה שקורה בפועל. רוב הנשים גם לא מודעות לדברים מהותיים שעליהן לדעת על הלידה עצמה, כדי שהיא תהיה קלה יותר ותאפשר כניסה רכה לעולם האמהות. למעשה, אין סיבה לא לעבור בטוב את התקופה הזו, רק צריך לדעת להתכונן אליה באמת.
ספרה של קרן בויקו “ההכנה הכנה ללידה”, בא להכין את היולדת באמת. בויקו מביאה סיפורים מרתקים, אמיצים בכנותם, של נשים שכבר חצבו את הדרך, דרכן הרבה יותר פשוט ללמוד מה עבד, למה בדיוק לצפות, איך להתכונן וממה להימנע. החלק השני של הספר מאגד את מיטב המומחיות בארץ שחולקות ידע חשוב מאין כמותו על הלידה והחודשים שאחריה. כולן חברו כדי להושיט יד ולעזור לצלוח את הדרך הפלאית, הסוערת והעוצמתית הזו בטוב, כי זה לגמרי אפשרי. להשיג בחנויות הספרים, באתר עברית ובאתר הוצאת “מרקם”.
“ההכנה הכנה ללידה”, מאת קרן בויקו, הוצאת “מרקם”.
עטיפת הספר “חושבים טוב”
מתי נתחיל לחיות את חיינו באמת?
אנחנו מחכים לאיזה רגע. כשהוא יגיע – ואין לנו ספק שהוא יגיע – נוכל להתחיל לחיות את חיינו באמת. רק אז נוכל לעבוד בתחום מעניין באמת. נוכל לבלות עם מי שאנחנו אוהבים. למצוא זמן גם לעצמנו. זה הרי יקרה. מתישהו. אבל לא היום, אלא בעתיד. אולי. אבל מה יקרה אם נפסיק לחכות, ונתחיל לפעול? מה יקרה אם ניקח את החיים בידיים ונעצב חיים שמתאימים לנו? מה נוכל ללמוד ממנקות על חיים מלאי משמעות?
באמצעות כלים מעשיים, דוגמאות מהשטח ומחקרים אקדמיים חשובים ביותר בתחום הפסיכולוגיה החיובית, מזמינה יהודית כץ את הקוראים בספרה “חושבים טוב” למסע לבחינת מה שחשוב, לקבלת החלטות ולדרך יצירתית לשינוי ולהתגברות על פחד. כץ – מנחת הפודקאסט המצליח “חושבים טוב”, יזמית, יועצת, מרצה וכותבת המתמקדת בפסיכולוגיה חיובית ופסיכולוגיה מעשית מחקרית – מאמינה שליצור את החיים שלנו זו יזמות לכל דבר ושהחיים קצרים מכדי לבלות אותם “על אוטומט”. בספרה היא מבקשת להעניק את הידע שצברה לכל מי שרוצה לחיות את החיים במלואם.
“חושבים טוב“, מאת יהודית כץ, הוצאת : “כתר”.
עטיפת הספר “יחסים פקוחים”
האם את מונוגמית או א-מונוגמית?
הספר “יחסים פקוחים” מביא את סיפוריהם האמיתיים והחשופים של אנשים שבחרו בא-מונוגמיה לסוגיה ולגווניה. הסיפורים משמיעים קולות אישיים ואמיצים, מספרים על הקנאה שלעיתים שורפת את הנשמה, על האושר שמעוררת האהבה ועל מכאוביה. הם מתארים את הגילוי המיני, את החששות מחשיפה ואת החופש לחיות על פי צו הלב.
בספר, מאת זהר כרמי וליאת שדה־סעדון, מככבים 33 מונולוגים החושפים את המורכבות שבנישואים, בזוגיות וביחסים. תוך כדי כך עולים וצפים נושאים שנוגעים לכל מי שרוצה להיות במערכת יחסים אינטימית עם אדם אחר, בין אם מונוגמית או א-מונוגמית.
לאורך הספר מלוות את הקריאה שיחות בין הכותבות, הדנות זו עם זו על הדילמות שעולות מתוך הסיפורים. הן מתלבטות, משתפות במחשבות, במידע ובתחושות. תוך כדי כך הן מתייחסות גם למושגים מתוך העולם הא-מונוגמי, כמו נישואים פתוחים, זוגיות מאפשרת, פוליאמוריה, חילופי זוגות, סולו-פולי, אנרכיית יחסים, מונוגמיש, מונוגמי פלוס ועוד. הקריאה בספר אינה מעידה בהכרח שאתם בדרך לפתוח את היחסים, אלא שאתם בדרך לפתוח את הלב.
“יחסים פקוחים”, מאת זהר כרמי וליאת שדה־סעדון, הוצאת “אדמה”.
;