הם אדמדמים ומפתים, ויש בהם שפע של נוגדי חמצון, כפי שמסביר אופיר אדיב, תזונאי קליני מטעם מכבי CARE
- בדובדבנים יש שפע של נוגדי חימצון כמו אנטוציאנידים וקוורצטין, שלהם מיוחסות תכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות.
- נוגדי החימצון בדובדבן, בשילוב עם מרכיבים נוספים כמו מלטונין, עשויים לסייע להאטת תהליך ההזדקנות, חיזוק מערכת החיסון והקלה על הפרעות שינה.
- הודות לסוכרים האופייניים המצויים בו, הדובדבן הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך (גורם להעלאה הדרגתית של רמות הסוכר בדם), מה שהופך אותו לפרי המועדף בקרב חולי סוכרת.
- מדובר בפרי עשיר באשלגן ודל בנתרן. לסובלות מלחץ דם גבוה, אי ספיקת לב או תפקוד לקוי של הכליות יש בעיה בהפרשת הנתרן בשתן, דבר שעלול להשפיע לרעה על מדדי לחץ הדם. הגברת צריכת האשלגן עשויה להגביר את הפרשת הנתרן בשתן ובכך לסייע למערכת הלב וכלי הדם. ב-100 גרם דובדבנים יש 220 מ”ג אשלגן, שהם 4.1% מהצריכה היומית המומלצת.
- ב-100 גרם דובדבנים יש שני גרם סיבים תזונתיים. אומנם לא המון, אבל תרומה נאה לכמות הסיבים המומלצת היומית, שעומדת על 25-30 גרם למבוגר.
- הדובדבנים מכילים תרכובת הנקראת קומרין, שלה מיוחסת יכולת לסייע בדילול הדם. עובדה זו הופכת את הפרי לבעל חשיבות אפשרית עבור מי שסובלות מקרישיות יתר.
- ב-100 גרם דובדבנים יש 10 מ”ג ויטמין C, שהם 10% מהצריכה היומית המומלצת. ויטמין C עשוי לשפר את התנגודת החיסונית של הגוף ולהגן עליו מפני מחלות שונות כמו אסטמה, מחלות ריאה, סרטן ועוד.
- הדובדבנים עשירים בבטא קרוטן, המכונה גם “פרו ויטמין A”. זהו ויטמין חיוני לראייה, לשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון, לגדילה תקינה, לשמירה על בריאות העור ולהפחתת הסיכון לסרטן.
- אכילת פירות יער, ביניהם דובדבנים, מסייעת בשמירה על רמת החומציות הנכונה במערכת העיכול, במניעת צרבת ובהשפעה לטובה על בריאות השיניים והחניכיים.
- בכוס דובדבנים עם גרעינים יש רק 50 קלוריות. בתיאבון!