fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2020/07/עבודה-בגיל-50-גדול.jpg

בת 50 פלוס: פוטרת או יצאת לחל”ת, עדין עובדת אך מתוסכלת, זה הזמן לחשב מסלול מחדש

אתי נשיא, מאמנת אישית עסקית המתמחה בנשים בגיל המעבר, מציגה תוכנית יעילה לחיפוש עבודה. לדבריה, “דווקא עכשיו, כשחוסר ודאות קיים בכל תחום, נדרשת יצירתיות, חשיבה אחרת ויוזמה”

מאת: אתי נשיא

1עבודה בגיל 50

Photo by LinkedIn Sales Navigator on Unsplash

אחת הנשים שהגיעה אליי לאימון סיפרה לי: “אני יושבת קופאת במקום והוא צועק, דופק על השולחן, ‘מה יהיה עם הטעויות האלו’. זאת לא הפעם הראשונה שהוא צועק, על כלום, אבל צועק. נמאס, אבל מה אני יכולה לעשות? יושבת במשרד, רוצה לברוח אבל לאן? אני בת 50, קורונה, למעלה מ-20 אחוזי אבטלה, מיתון בדרך, אז אני אשתוק, אצרח ואבכה בתוכי אבל כנראה אשאר”.

זו תקופת האין ברירה. כבר שמעתי נשים שאמרו להן ‘תגידי תודה שאת עוד עובדת, במיוחד בגילך, לא לכולם יש עבודה’. לצערי, נשים רבות חוות תסכול ומשבר בתקופת הקורונה, אבל האם הן חייבות להישאר במקום עבודה שרע להן בו? ומה אם אלו שאיבדו את מקום עבודתן?

גם אם את עדין עובדת אך מתוסכלת, גם אם פוטרת או יצאת לחל”ת, יכול להיות שזהו זמן טוב לחשב מסלול מחדש. דווקא עכשיו הבטוח והידוע כבר לא כל כך ברור, חוסר ודאות קיים בכל תחום, לכן נדרשת יצירתיות, חשיבה אחרת ויוזמה.

ייתכן כי בתקופה אחרת של שיגרה, לא היית נדרשת למחשבה שונה לגבי הקריירה, לכן זאת הזדמנות מיוחדת להסתכל אחרת על הדברים, ולבחון מה בדיוק מתאים לך ומה את רוצה. תהליך השינוי בכל מקרה ייקח זמן, לא משנה אם תישארי בקונספט שבו את עובדת או בשינוי שאת רוצה.

“חלום שהוצמד לו תאריך הופך למטרה. מטרה שפורקה לצעדים הופכת לתוכנית. תוכנית שמגובה בפעולות מגשימה את חלומותיכם – גרג ס. רייד

עצת הזהב שלי היא לגשת למהלך באנרגיות גבוהות. את צריכה לתהליך את כל המשאבים שעומדים לרשותך – חיוניות, אופטימיות, סובלנות ואורך רוח. כשאת בת 50 פלוס, ועוד בתקופה זו, שינוי מקום עבודה/ קריירה הוא מהלך גדול, חשוב ומורכב. אם תדעי לנהל אותו נכון, תהיי ממוקדת במה שאת מחפשת ויהיה לך קל יותר.

למה הדבר דומה? את נכנסת לחנות בגדים ענקית, נגיד “פרימרק” (פשוט צף הגעגוע), ומתחילה להסתובב. זה יכול לקחת שעות עד שתמצאי או תבחרי מה שאת רוצה לקחת, אבל אם את נכנסת, ממוקדת, יודעת שאת רוצה ז’קט ג’ינס, את תיגשי למחלקה הספציפית ותיקחי בדיוק את מה שאת רוצה. חסכת זמן, חיפוש ודילמות.

2אתי נשיא עבודה בגיל 50

אתי נשיא, מאמנת אישית עסקית: “ככל שתהיי ממוקדת יותר, כך תקלי על חיפוש המשרה שאת מבקשת

בכדי לדייק ולהתכונן נכון לתהליך, את צריכה לעבור ארבעה שלבים עיקריים:

1.מיקוד.

2.אפיון.

3.תכנון.

4.פעולה.

מיקוד – כפי שהסברתי קודם לכן, ככל שתהיי ממוקדת יותר, תבהירי לעצמך מה בדיוק את רוצה, תמקדי את תהליך החיפוש – כך תקלי על חיפוש המשרה שאת מבקשת. חלק מהשאלות שיש לשאול בכדי להבהיר ולמקד הן:

*מהן הסיבות לשינוי מקום העבודה או הקריירה?

*מהי משרת החלומות שלי? מה אני רוצה לעשות?

*מה אני אוהבת לעשות?

*מה חשוב לי במקום העבודה?

*מהם היכולות והכישורים שלי?

*באילו תפקידים ועיסוקים עליי להתמקד בחיפוש?

*איפה אני יכולה למצוא את המשרה שאני רוצה?

אפיון – כדי לאפיין ולדייק בדיוק את המשרה שאת רוצה, יש לי תרגיל שאני עושה עם המתאמנות שלי, ואני מציעה לך לעשות זאת.

עברי על מספר רב של משרות בתחום שאת רוצה וערכי רשימה של כל הדרישות שחוזרות על עצמן במודעות האלו. לדוגמה, אם את מחפשת עבודה כמנהלת משרד והדרישות שחוזרות על עצמן הן אחריות, יכולת עבודה עצמית, עבודה תחת לחץ, תיאום פגישות, ריבוי משימות, סדר וארגון, שליטה בתוכנות וכד’ – את תדגישי אותן בקורות החיים שתכיני.

*טיפ – מעסיקים מקבלים מאות קורות חיים על כל משרה, לכן אין ביכולתם לקרוא את כל קורות החיים. לרשותם עומדות כיום מערכות המנטרות קורות חיים על פי מילות מפתח. אם מילים אלו, שנמצאות בדרישות התפקיד, יודגשו גם בקורות החיים שלך, סביר להניח שהן, יועלו, יודגשו למעסיקים, כך שהסיכוי שקורות החיים שלך יקראו גבוהה יותר.

תכנון – זהו שלב שדרוג קורות החיים. השקיעי מאמץ בכתיבה, היעזרי בחברים, קראי חומר על כך, ולפעמים שווה להשקיע ולהעביר לגורם שישכתב את קורות החיים, אפילו אם זה כרוך בתשלום. המלצה שלי: ערכי בעצמך את קורות החיים, התחילי לשלוח ועקבי מה קורה. במידה וכמות התגובות אינן משביעה את רצונך, תפני לגורם מקצועי שיעבור וישדרג את קורות החיים. קורות החיים הם כרטיס הביקור שלך, לכן חשוב שיראו מעולה!

*טיפ: מכתב מקדים – תמיד עדיף לצרף לקורות חיים מכתב מקדים, המדגיש את היכולות שלך, הרצינות שלך וכו’. הכיני פורמט קבוע אך עדכני אותו לגבי כל משרה בהתאם לדרישות שנדרשות.

פעולה – ערכי רשימה של כל הפורטלים האינטרנטיים לחיפוש עבודה, הירשמי אליהם והתחילי לעקוב אחרי המשרות.

הירשמי בפייסבוק לכל הדפים הרלוונטיים לחיפוש משרות – יש מלא. פרסמי פוסט בדף שלך ובקשי לשתף מה בדיוק את מחפשת, מה שנקרא “שלח לחמך”.

חברים!!! – היעזרי בחברים, אל תתביישי, זה המקור שיכול לעזור בצורה מושלמת, מאחר ומכירים אותך ואת היכולות שלך.

חברות השמה – הירשמי בחברות השמה שקרובות למקום מגורייך, לעיתים שיחת טלפון והעברת קורות חיים מספיקה.

פנייה יזומה – בחרי חברות שהיית רוצה לעבוד בהן, שלחי באופן יזום את קורות החיים אליהם, נסי לברר אולי מישהו ממכריך מכיר את אחד המנהלים ויכול להמליץ או להעביר את כתובת המייל הישירה. זה תמיד יכול לעזור.

“הד האנטרים” (ציידי משרות) בתחום העיסוק שלך – שלחי להם מכתב מקדים וקורות חיים.

3לוח תכנון לחיפוש עבודה

לוח תכנון וחיפש עבודה. הדפיסי ומלאי

אני מאמינה שלהישאר במקום זו בחירה, להתקדם זו החלטה! לא משנה מה האתגרים שקיימים, התוצאה שווה את המאמץ.

“דבקו במטרה. שום דבר בעולם לא יכול להחליף עקשנות. לא כישרון – אין דבר נפוץ יותר מאנשים מוכשרים ולא מצליחים. גם לא גאונות, העולם מלא במשכילים כושלים. התעקשות ונחישות הן בעלות כוח בלתי מוגבל” – מייסד “מקדונלד’ס” ריי קרוק

;