fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2020/11/2שינויי-גוף-גיל-40-scaled.jpg

8 שינויים גופניים שמתרחשים אצל נשים בשנות ה-40 לחייהן ואיך מתמודדים איתם?

מחילוף חומרים איטי, אובדן זיכרון, נשירת שיער, בריחת שתן ועד מחזור לא סדיר וחוסר באסטרוגן. עצות טובות של רופאים

הגוף בגיל 40

Photo by Valdemars Magone on Unsplash

ריכזנו עבורכן 8 שינויים שבדרך כלל מתרחשים אצל נשים בשנות ה-40 לחייהן, אבל אל תתייאשו. ישנן דרכים שבהן ניתן לתקן, להקל ואף להתכונן לשינוי הכי משמעותי בחיים. אז מה קורה לנו אחרי גיל 40?

1.חילוף החומרים איטי

ככל שאנחנו מתבגרות, היעילות שבה גופנו מייצר אנרגיה פוחתת באופן ניכר. גם אם שיגרת הפעילות היומיומית שלנו אינה משתנה ככל שאנו מתבגרות, חילוף החומרים שלנו הופך לאיטי יותר ופחות מהצריכה הקלורית שלנו נשרפת. זה גורם להפחתה באנרגיה המיוצרת, והקלוריות הלא שרופות הופכות באכזריות לשומן.

התרופה פשוטה, אך פשוט הוא לא תמיד קל. גם התזונה וגם שיגרת האימונים שלך חייבים להשתנות באופן משמעותי. צריכת קלוריות קטנה יותר, יחד עם עלייה בפעילות גופנית סדירה, תאפשר לך לשמור על משקל ועל רמות האנרגיה שלך. המשיכי כך עד גיל המעבר ואילך ותראי כיצד תחושה של צעירה יותר הופכת לחבר הכי טוב שלך.

2.השיער נושר ודליל יותר

עובדה: כ-40% מהנשים בנות 40 פלוס סובלות מהידלדלות שיערן. נכון, רק אחוז קטן מהנשים באמת מאבדות שיער עד כדי התקרחות, אבל בשנות ה-40 לחייהן רוב הנשים יחוו את שיערן דליל מעט. לאסטרוגן יש תפקיד משמעותי בצמיחת השיער של נשים, ולכן אין זה מפתיע שנשירת השיער גוברת ככל שאנו מתקרבות לגיל המעבר שבו חלה ירידה בייצור האסטרוגן.

אם שיערך דליל, מומלץ להפחית את תדירות החפיפות. הסיבה: השמנים הטבעיים המיוצרים על ידי הקרקפת יכולים לשמור טוב יותר על השיער. השתמשי תמיד במרכך, הגבילי את השימוש במכשירי עיצוב הנסמכים על יישומי חום והגבילי טיפולים כימיים כמו צביעה. כדי להחזיר את צמיחת השיער, התרופה מינוקסידיל הראתה יעילות מסוימת בטיפול בנשירת שיער ומומלץ בהחלט להתייעץ עליה עם רופא.

3.שלפוחית השתן מאבדת שליטה

גם בתופעה זו אובדן האסטרוגן מחליש את השרירים התומכים בשלפוחית השתן ובשופכה. כאשר השרירים נחלשים, כל הידוק פתאומי של הסרעפת עלול להוביל לדליפה. המשמעות היא שאת כבר לא יכולה להשתעל בבטחה, להתעטש או ליהנות מצחוק טוב.

ישנן מספר תרופות יעילות לבריחת שתן, שעליהן תוכלי להיוועץ ברופא המשפחה שלך. בנוסף, הורדת כמה קילוגרמים מיותרים תביא להקלת הלחץ על שלפוחית השתן, והפחתת צריכת האלכוהול והמשקאות המכילים קפאין תביא להפחתת הסיכון לדליפות. כמנו כן, תרגילי קיגל, לחיזוק רצפת האגן, יסייעו בבניית שרירי השלפוחית והשופכה המוחלשים.

4.הזיכרון הולך ואובד

חייבת להיות סיבה טובה מדוע את עומדת מול המקרר ולא זוכרת מה רצית, נכון? אובדן כלשהו של תפקוד המוח בין גיל המעבר לאחר גיל המעבר שכיח כל כך בקרב נשים, עד שהוא כמעט בלתי נמנע. הסיבה: לנשים יש קולטני אסטרוגן בשני אזורי מוח השולטים בזיכרון, וכאשר יש פחות אסטרוגן, ישנם שינויים מבניים שליליים באזורים אלה.

אבל יש חדשות טובות: רק בגלל שערפל מוחי הוא נורמלי, זה לא אומר שאת לא יכולה להילחם בזה. היעילות התפעולית של המוח שלך תלויה במידה רבה בכמות החמצן שמספק לו זרם הדם שלך. אז מה שטוב ללבך טוב למוח שלך. משמעות הדבר היא תוכנית פעילות גופנית נמרצת, תזונה בריאה וניהול סטרס יעיל. ותעבדי על המוח שלך: תשבצים, סודוקו, קריאת ספרים קשים ובשפות שונות ותרגילי מוח שונים ישמרו בצורה אופטימלית על תפקוד המוח.

5.בעיות בשתן מתגברות

לדברי רופאים, האסטרוגן מספק הגנה מפני החיידקים הגורמים לדלקות בדרכי השתן. ניתן לטפל ברוב זיהומי דרכי השתן במהירות ובקלות באמצעות אנטיביוטיקה, ולמרבה המזל, התסמינים בדרך כלל נעלמים תוך יומיים. כאשר לוקחים אנטיביוטיקה, חשוב לקחת את כל המינון שנקבע, גם אם את מרגישה טוב יותר לפני שהתרופה נגמרה. אי נטילת המרשם כולו בהתאם להמלצה עלולה לגרום להישנות הזיהום. בכל מקרה, שתיית מים מרובה תמיד עוזרת.

6.המחזור החודשי משתבש

מגיל 40 ועד גיל המעבר (50-55) המחזור החודשי משתנה מחודש לחודש. גם כאן, הפחתה בייצור האסטרוגן עלולה לגרום לדפוסי מחזור משתנים – תקופות יכולות להיות קרובות יותר זו מזו או להתרחק זו מזו. למחזורים מסוימים תהיה זרימה כבדה ביותר, וייתכנו חודשים שבהם המחזור שלך אינו מתרחש כלל.

התרופות היעילות יותר להסדרת המחזור החודשי – מתרופות דרך הפה ועד להתקן רחמי המשחרר הורמונים – חייבות להינתן תחת פיקוחו של רופא. אם אי סדרים במחזור החודשי הופכים להיות מטרידים, התייעצי עם רופא הנשים שלך.

7.יובש מציק בנרתיק

בעיה נוספת שמתגנבת עם הגיל היא יובש בנרתיק. הסיבה: רמות הורמונים נמוכות מתחילות להפוך את דפנות הנרתיק לדקות ויבשות. פעילות מינית בנרתיק חשובה מאוד. זה עוזר לגירוי זרימת הדם לנרתיק ושמירה על שרירי הנרתיק וגמישותם. אם יובש בנרתיק מהווה בעיה עבורך, נסי להשתמש בחומר סיכה נרתיקי ללא מרשם או לשוחח עם הרופא שלך לקבלת מרשם לתכשיר רפואי.

8.אובדן האסטרוגן

האם טיפול הורמונלי הוא התשובה לאובדן אסטרוגן? כמו ששמתן לב, הייצור המופחת של האסטרוגן, שמתחיל את תהליך הפרי-מנופאוזה (זו התקופה שלפני המנופאוזה, כלומר לפני חידלון הוסת) ומסתיים בגיל המעבר עצמו, הוא הנבל ברוב התרחישים הנ”ל.

אז מדוע לא להחליף את כל אותם אסטרוגנים חסרים בתוכנית חזקה של טיפול הורמונלי? התשובה: טיפול הורמונלי מסורתי מהווה סיכון מוגבר לסרטן השד, למחלות לב ולשבץ מוחי, ולכן הוא אינו מסוגל לטפל ברוב הבעיות הקלות שעומדות בפני נשים החל בשנות ה-40 לחייהן.

כאשר מתאים טיפול בתחליפי הורמונים מסורתיים, יש לתת אותו תחת השגחה מדוקדקת של רופא מוסמך, לרוב רופא נשים. עם זאת, קיימת פשרה. אסטרוגן מקומי, המשווק כקרם מקומי, ומספק מינון נמוך יותר של אסטרוגן. חשוב מכך, ההורמון נספג ישירות לזרם הדם, כך שהוא פחות משפיע על שאר הגוף. גם כאן יש להיוועץ ברופא.

בתמונה למעלה: Photo by Abigail Keenan on Unsplash

;