דניה גלילי, יועצת ומאמנת עסקית וארגונית, מסבירה כל מה שאת צריכה לדעת כדי לנהל יום עבודה מוצלח
מאת: דניה גלילי
הכותבת היא יועצת ומאמנת עסקית וארגונית, מומחית ליזמות עסקית והעצמה כלכלית לנשים
Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash
הקדישי פינת עבודה מוגדרת ומסודרת
צרי לעצמך את הממלכה הפרטית שלך, פינת עבודה נעימה, נוחה ומעוררת השראה שהיא כולה לצרכי עבודתך. בהיעדר חדר פנוי בבית, בדקי אם יש אופציה לסגירת מרפסת, אם אין, הקצי פינה בבית עם פרגוד. הפתרון הנוסף הפחות טוב, ועדיין אפשרי הוא חדר היברידי, לנצל היעדרות של ילד מהבית (צבא, לימודים), להוריד תמונה ולתלות תמונה רלוונטית, ולהסתיר את הארון בווילון נעים לעין.
הגדירי שעות פעילות קבועות וידועות מראש
לקוחות נוטים לחשוב שאם את עובדת מהבית אז אין לך שעות עבודה מסודרות, וגם את עלולה לשכוח את עצמך. אז קבעי לעצמך את שעות הפעילות שלך והכי חשוב: עמדי בהן ואל תתפתי לעשות דברים אחרים בשעות שהגדרת כשעות עבודה.
נהלי סדר יום מובנה ומאורגן עם דף משימות יומי
אחת הבעיות הנפוצות בעבודה מהבית היא איך להתנהל עם הזמן. אנחנו גם מנהלות משק בית ובדרך כלל גם אמהות והכי קל להיגרר בשעות העבודה למטבח. אם לא יהיה לכן סדר יום מובנה, לוח זמנים מפורט, הבוקר שלכן יכול לעבור בקיפול כביסה ובלשים תבשיל על האש. אפשר להכניס ללוח הזמנים, הפסקה של חצי שעה לאיסוף הילד מהגן, או זמן לשבת איתו על שיעורי בית, אבל הזמן הזה צריך להיות קצוב מראש.
דעי להפריד בין משימות הבית לבין אלה של העבודה
הכיני לך דף משימות יומי וכתבי בו גם את משימות הבית וגם את משימות העבודה והקפידי לבצע את שניהם בזמנים שמיועדים להם ואל תעשי לעצמך שום הנחות. ברגע שלא תעשי הפרדה ברורה, היעילות שלך תפחת בשניהם.
הציבי גבולות לדיירי הבית האחרים לגבי מקום העבודה שלך
העסק שלך הוא ישות בפני עצמה. למה הדבר דומה? לתינוק חדש שהגיע הביתה, הילדים לא ממש רצו אח או אחות, והוא גם קצת מטריד את הבעל. אבל תינוק צורח רוצה את אמא רק בשבילו ואותו דבר עסק. בתחילת דרכו צריך לתת לעסק את מלוא תשומת הלב ולכן צריך לשים גבולות. לחדר העבודה של אמא לא נכנסים ולא נוגעים בדבר. נהלו על כך שיח פתוח עם בני המשפחה, מה שיקל על ההתנהלות ויקבע גבולות ברורים. וגם: תעשי אבחנה בין דחוף לבין חשוב בעסק ובבית.
דניה גלילי: “הופעה מטופחת חשובה גם אם את עובדת עם אנשים שמגיעים לביתך“. צילום: סיון ספיר
קבעי לעצמך סדרי עדיפות מראש ובלי דחיות
אז מה לעשות קודם ומה אחרי? בסדרי העדיפויות שלנו מה שפחות חשוב ולא דחוף, באופן טבעי נדחה ואז מניחים אותו בצד ומתפנים לדברים נוחים או זמינים, כולל משימות של הבית. למשל: את מחפשת עובדת, אבל את דוחה את זה שוב ושוב, והנה הגיע הרגע שאת חייבת עזרה מיידית ואז בדקה ה-90, את עושה בחירה לא מדויקת או שבלית ברירה את משלמת יותר. אילו עשית את הדברים בזמן הנכון, הכול היה נראה אחרת.
אמצי לעמך טקסים קבועים לפתיחת יום העבודה
את חייבת להיכנס לפייסבוק? תעשי את זה לפני יום העבודה. את מתעמלת? הקדישי זמן לריצה או לאימון האירובי לפני שאת מתחילה את היום. אין ספק שה-WELL BEING שלך חשוב וגם ארוחות בזמנן, אבל אחרי הקפה של הבוקר, אל תגררי לרשתות החברתיות, לא לשיחות חולין עם חברות. את הבוסית של עצמך ואת חייבת משמעת.
הקפידי על הופעה מכובדת גם כשאת עובדת בבית
הופעה מטופחת חשובה גם אם את עובדת עם אנשים שמגיעים לביתך. אבל גם אם לא, זו הרגשה אחרת כשאת עובדת לבושה בפיג’מה או מדברת בזום ובמקרה שכחת לשים עגילים או שפתון והמראה שלך מוזנח, או כשאת נכנסת לחדר ליום עבודה כשאת לבושה יפה ומטופחת. האסתטיקה חשובה גם כשאת בבית. זה מכבד אותך וגם את האנשים שאת מתנהלת מולם.
ותרי על רגשות האשם
גם כשאת עובדת מחוץ לבית וגם כשאת עובדת בתוך הבית, לנו הנשים יש רגשות אשם לרוב. בבית רגשות האשמה מתחדדים, הילד הגיע מבית ספר והוא בחוץ, ואת בדיוק עם לקוחה, ולא הספקת להכין אוכל חם לצהריים. אין ספק שהסביבה הפיזית של הבית משפיעה עלינו, אל תקשי עם עצמך. הילד יחכה, הארוחה היום תהיה קלה יותר, כי זאת המציאות שלך היום וכשיוצאים לעצמאות, עושים ויתורים.
בתמונה למעלה: Photo by Annie Spratt on Unsplash
;