הבטחה אחרונה ומפתיעה לאהבה, חיים בצל הורות מנוכרת, וארבע חברות נפש שחושפות סודות מהעבר. המלצות ספרים של “רות עבור” לסוף השבוע
עטיפת הספר “ההבטחה האחרונה”
הבטחה אחרונה ומפתיעה לאהבה
אחרי רבי המכר הבינלאומיים “מכתב שנשכח” ו”הסוד”, קתרין יוז חוזרת עם ספר חדש, “ההבטחה האחרונה”, ומצליחה לגעת בשנינות בנימי הנפש של אשה באמצע החיים. הספר מביא את סיפורן של טארה ואמה ויולט החיות בדירה עלובה במנצ´סטר ומתפרנסות בקושי מהופעותיה של ויולט כזמרת במועדונים מפוקפקים. כאשר היא מקבלת בחורף 1978 הזדמנות להופיע במועדון יוקרתי ופוגשת את לארי – גבר אבירי, יפה תואר ומצליח – נראה שמזלה מתחיל להאיר לה פנים. לארי מציע לוויולט לצאת לחופשה על שפת הים, והיא בטוחה שעתיד חדש נכון לה ולבתה. אולם טארה לא מצליחה להרפות מהחשד שלארי איננו הבחירה הנכונה עבור אמה. 40 שנה לאחר מכן, כאשר טארה מקבלת מכתב רשמי, היא בטוחה שמדובר במסמכי גירושים, שכן בעלה נטש אותה למען מזכירתו ההרה. לכן אין גבול להפתעתה כשמתברר שהמכתב קשור לעברה, ולאמה, וכשבעקבות המכתב ממתין לה בכספת פריט שחשבה שלעולם לא תראה עוד, נשמטת הקרקע מתחת לכל מה שידעה על אירועי השנה הנוראה ההיא. וכך, כמעט בעל כורחה, יוצאת טארה למסע בספרד, בחיפוש אחר תשובה לשאלת הזהות שרודפת אותה שנים רבות מדי. היא לא מעלה בדעתה כי בדרך היא עשויה לגלות אמת מפתיעה על מי שהיא כיום.
“ההבטחה האחרונה”, מאת קתרין יוז, הוצאת “מודן”.
עטיפת הספר “הכל בסדר, הילי”
משפחה זה הרי מסובך אצל כולם
על פני השטח, הכל בסדר אצל הילי: יש לה עבודה טובה שהיא אוהבת, בן זוג מגונן ויציב, דירה, חיים. היא לא בקשר עם ההורים שלה כבר שנים, אבל משפחה זה הרי מסובך אצל כולם, זה לא אומר שמשהו לא בסדר. מתחת לפני השטח רוחש העבר של הילי – הורות מנוכרת, ילדות בלתי נראית, חיים שבהם הכל בסדר, אבל רק כלפי חוץ. להילי נדמה שהיא השאירה את כל זה מאחוריה, ובכל זאת ההווה מתעקש להראות לה שאם היא רוצה לשנות את הדרך שבה ייראה העתיד – היא תהיה חייבת לזוז. שאם היא רוצה שאחרים יראו אותה, היא חייבת קודם כל לראות את עצמה. היא נוגעת בגלגל שיניים אחד, ואחריו נעים גם אחרים, ולאט-לאט הילי מגלה כמה כוח יש בתנועה אחת וכמה, לפעמים, זה כל מה שנדרש כדי שהכל באמת יהיה בסדר. “הכל בסדר, הילי” הוא רומן הביכורים של הדס קפלן, תרפסיטית באמנות, יוצרת וכותבת, העוסק בקשר שבין הדרך שבה ההורים שלנו מתייחסים אלינו לדרך שבה אנחנו מתייחסים לעצמנו.
“הכל בסדר, הילי”, מאת הדס קפלן, הוצאת “הדס קפלן”.
עטיפת הספר “משכילה”
כוחה של השכלה לשנות חיים
טארה גדֵלה בחיק משפחתה המתכוננת לקץ הימים באזור הררי נידח באיידהו. כמו אחֶיה, טארה מוסתרת מהרשויות – אין לה תעודת לידה או תיעוד רפואי כלשהו, והיא אינה לומדת בבית ספר. בבית אין רדיו, טלוויזיה או טלפון, וילדי המשפחה מעבירים את ימיהם בעבודה קשה ומסוכנת במגרש הגרוטאות של האב, ואוגרים כלי נשק ומזון כדי להתכונן לחורבן העולם. טארה מעולם לא שמעה על השואה או על נפוליאון, על אלגברה או על ביולוגיה. כשהיא מתבגרת הופך אביה לקיצוני ופרנואיד עוד יותר, ואחד מאחיה מתגלה כאדם אלים ומסוכן. בגיל 16 ברור לה שעליה להציל את עצמה ולעזוב את הבית. בעשותה כן היא מגלה את כוחה המטלטל של ההשכלה, המשנה את עולמה לנצח, ואת המחיר הכבד שעליה לשלם על בחירתה. זהו מסע יוצא דופן של אשה צעירה, המגלה חוסן נפשי מול עוני, אמונה דתית קיצונית ואלימות, ומצליחה לפלס את דרכה, בקשיים פיזיים ונפשיים עצומים, אל היכלות התהילה של ההשכלה הגבוהה. הספר מבוסס על סיפור אמיתי.
“משכילה”, מאת טארה וסטאובר, הוצאת “שוקן”.
עטיפת הספר “ארבע מדברות ואחת שותקת”
הסודות המטלטלים של חברות הנפש
ארבע חברות נפש מזה שנים חושפות במהלך שנה דחוסה ומטלטלת סודות שהם חלק ממסכת גדולה של מלחמת החיים במוות: אהבה ובגידה, נאמנות והפניית עורף מבוהלת, קנאה על אופני ההסוואה שלה, אירוניה והומור, לצד חתירה אמיצה לאמת ונהייה צובטת לב ליופי. מי שמובילה אותנו במבוכי העלילה של הרומן הסוחף הזה, מכונה בפי חברותיה “פלס־מים”, והיא היחידה שעיניה טחו מלראות את שהתחולל סביבה במשך שנים. נקודת התצפית של המספרת, המוגבלת על ידי אמונות מוצקות ומשאלות לב, וכישלונה להבין, בזמן אמיתי, “מי נגד מי”, יוצרים מתח סיפורי וסצינות דרמטיות-קומיות למכביר.
“ארבע מדברות ואחת שותקת”, מאת גבריאלה רותם-אביגור, הוצאת “כנרת זמורה דביר”.
עטיפת הספר “כאב בטן”
יש דברים שלא כדאי להחזיק בבטן
ריינה מתעוררת לילה אחד עם כאב בטן נוראי. “זה רק וירוס” חושבת אמא שלה שגם היא מרגישה לא טוב. עד מהרה ריינה חוזרת לבית הספר ועסוקה שוב בחברים ובלימודים, אבל מגלה שכאב הבטן ממשיך להציק. כשהיא צריכה להציג עבודה חשובה לפני כל הכיתה הכאב מתגבר וריינה מתחילה להבין שהוא לא ייעלם סתם ככה. האם יהיה לה אומץ להודות בפני עצמה ולגלות גם לאחרים מה היא מחזיקה בבטן ומהי הסיבה האמיתית לכאבים בתוך תוכה? ריינה טלגמאייר, קריקטוריסטית אמריקאית, טווה פקעת של רגשות בעוד רומן גרפי מרתק, מלא זיכרונות אישיים של התבגרות.
“כאב בטן”, מאת ריינה טלגמאייר, הוצאת “כנרת זמורה דביר”.
;