הוא מתאים לסלט, למרק, למריחה על פרוסה והוא מאוד בריא, כפי שמסבירה חלי אבקסיס-רוסטוקר, דיאטנית קלינית של “הולמס פלייס”
- מחקרים מראים כי לאבוקדו יש תרומה לבריאות הלב, בעיקר בשל הרכב חומצות השומן שבו, שהעיקרית שבהן היא אולאית, וגם חומצת שומן אלפא-לינולאית, שהופכת בגוף לאומגה 3.
- אבוקדו מכיל מרכיבים הקרויים פיטוסטרולים, הפועלים לוויסות היצירה של פרוסטגלנדין E2 שמעודד דלקתיות בגוף. לכן, הוא מסייע בהקלה על מצבים דלקתיים.
- מסייע לספיגת קרטנואידים – פיגמנטים צהובים וכתומים, המצויים בירקות כגון גזר, דלעת, דלורית ובטטה, ובעלי יכולת הגנה מפני תהליכים סרטניים.
- האבוקדו מסייע לאיזון רמות הסוכר, שכן רק 19% מהקלוריות שבו מקורן בפחמימה. כמו כן, הוא עשיר בשומן ובסיבים תזונתיים המסייעים להאטת קצב ספיגת הסוכר בדם.
- מכיל ויטמין K, החיוני לתהליך קרישת הדם. המלצת הצריכה היומית לנשים היא 120 מק”ג של ויטמין K, ובאבוקדו קטן יש כ-30 מק”ג.
- מסייע לספיגה של ויטמינים מסיסי שומן (A, D, E, K).
- בתאים בריאים בגוף, האבוקדו פועל להפחתת הנזק החימצוני ומגן על תקינות התאים, בעוד שבתאים סרטניים הוא מגביר את הנזק החימצוני כדי לעודד תהליך הקרוי “מוות מתוכנן” של התא, במטרה להגן על הגוף.
- יש בו חומצה פולית וויטמין B6, שהשילוב שלהם הוכח כמסייע להורדת רמות ההומוציסטאין, שנחשב כגורם סיכון למחלות לב.
- מכיל אשלגן המסייע להורדת לחץ הדם. באבוקדו ממוצע יש כשישית מכמות האשלגן המומלצת ביום לאדם בוגר (717 מ”ג).
- עשיר בוויטמין E, המסייע בהגנה על מעטפת התא מפני נזקי החימצון המתרחשים בגוף באופן טבעי, ומואצים בשל אורח חיים לקוי ומצבי מחלה שונים.