fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2022/08/טיפול-לבריחת-שתן2.jpg

מפסיקות להתבייש: ליהיא גרינר חשפה שעברה טיפול בבריחת שתן ממנה סבלה לאחר הלידות

את טיפול הלייזר החדשני לבריחת שתן עשתה גרינר במרפאה של דר’ פאני בר-לוי, גינקולוגית בכירה

1ליהיא גרינר ודר פאני בר לוי צילום אור גפן

דר’ פאני בר-לוי עם ליהיא גרינר: בריחת שתן היא מצב רפואי שכיח ונפוץ בכל הגילאים, עם השלכות רבות על חיי היומיום. צילום: אור גפן

השבוע נרשמה קפיצת מדרגה נוספת בתחום הוולנס הנשי. ליהיא גרינר, 37, שיתפה את מאות אלפי עוקביה שהיא סובלת מבריחת שתן, בעקבות הלידות, ושהיא החליטה לטפל בבעיה במרפאה של דר’ פאני בר-לוי, מומחית בגינקולוגיה וחלוצת הטיפולים האסתטיים-וגינליים בישראל. גרינר עברה בהצלחה טיפול לייזר חדשני לבריחת שתן.

מתברר, שאחת הבעיות הנפוצות ביותר בקרב נשים בכל הגילאים היא בריחת שתן. ליתר דיוק, אחת מ-3 נשים מדווחות על דליפת שתן באופן כמעט יומיומי, בעיה שפוגעת באיכות החיים, בזוגיות, בעבודה, בחברה ובכלל. ועדיין, הנושא לא מדובר בחופשיות הראויה לה.

דר’ פאני בר-לוי מסבירה כי בניגוד לדעה הרווחת, בריחת שתן אינה תופעה המאפיינת רק נשים בוגרות, וכי בריחת שתן היא מצב רפואי שכיח ונפוץ בכל הגילאים, עם השלכות רבות על חיי היומיום.

אם במשך שנים, נשים התביישו לשתף ולטפל וסבלו את חוסר הנוחות הכללי, הרי שכיום נשים לא מוכנות לקבל את הירידה באיכות החיים כבר בגיל צעיר, והן רוצות את הוולנס הנשי שלהן בחזרה. השיח הציבורי החופשי בנושא, מאפשר לעוד ועוד נשים לדעת שקיימים כיום מגוון פתרונות ואין צורך לסבול או להתבייש.

נשים הסובלות מבריחת שתן מדווחות על קושי להתפקע מצחוק, להשתעל בחברה, להתעטש או סתם להרים את הקול בפני רבים. על שירה, הרצאה בפני קהל ופעילויות דומות, כמעט שאין מה לדבר. כך שמדובר בהפרעה יומיומית הן בעבודה, הן בחיים האישים והחברתיים, ואף החיים הזוגיים.

אבל – זו לא גזירת גורל!

התפתחות תחום האסתטיקה הווגינלית מאפשרת את המהפכה בטיפול בבריחת שתן ובבעיות נרתיקיות אחרות. הכוונה אינה רק להיבט האסתטי, אלא שימוש בטכנולוגיות שפותחו לתחום האסתטיקה, המאפשרות טיפול הולם בבעיות רפואיות בווגינה, כגון בריחת שתן, החזרת הבריאות הנרתיקית, הנוחות, הביטחון העצמי הנשי.

בריחת שתן מתרחשת במגוון רחב של מקרים שחווה הגוף הנשי: בגילאים צעירים מאוד תופיע בריחת השתן בעיקר לאחר לידה, כאשר רצפת האגן נחלשת והשרירים לא חזקים דיים, או בגילאי בשלות של נשים, גם אז ניתן לצפות בבריחת שתן נורמלית, לעתים במצבי מאמץ (תוך בטני) כמו למשל התעטשות, מאמץ גופני או צחוק.

2ליהיא גרינר ודר פאני בר לוי

דר’ פאני בר-לוי עם ליהיא גרינר: הטיפול שעשתה גרינר מבוסס על מכשור טכנולוגי של לייזר או גלי רדיו ומאפשר פתרון יעיל שאינו כירורגי ואינו תרופתי. צילום: אור גפן

מדוע אנו סובלות מבריחת שתן?

בגילאים הצעירים הסיבה העיקרית לבריחת שתן תהיה הלידה. הלידה מהווה אחד מרגעי השיא בחייה של אשה, אך לרוב תשאיר חותם בנרתיק. במהלך הלידה מתרחשת התרחבות והתרופפות של הנרתיק. תהליך הכיווץ מתרחש בתקופת משכב הלידה, והנרתיק חוזר ומתכווץ הכי קרוב שאפשר לממדיו הקודמים. כפועל יוצא מהשינויים שלאחר הלידה, גם אזור רצפת האגן נחלש והשרירים הרפויים מתקשים לשמור על השתן באופן מאופק, וכאן מתחילה תופעת בריחת שתן, או הקושי להתאפק.

בגילאים הבוגרים יותר, תקופת גיל המנופאוזה, היא תקופת השינוי המשמעותית הבאה, תקופה בעלת השפעות והשלכות ישירות על הווגינה ותפקודה. מדובר בשלב שבו תתרחש לרוב הפסקת הווסת, והירידה בהורמונים הנשיים, פרוגסטרון ואסטרוגן,  שינויים בחיי המין לצד התגברות תופעת בריחת השתן ותופעות אחרות.

תקופת המנופאוזה מתייחסת לפרק החיים של האשה לאחר גיל הפוריות, והשינויים הפיזיולוגיים בתקופה הזו מגבירים את האפשרות לסבול מתופעת בריחת שתן. בין הגורמים לכך, היחלשות הרקמות באזור דרכי השתן, הנגרמת מהירידה בהורמון הנשי, לצד היחלשות שרירי רצפת האגן הנגרמת כתוצאה מלידות ועד צניחה של שלפוחית השתן.

קיימות סיבות נוספות הגורמות לתופעת בריחת שתן, ביניהן גנטיקה או השמנת יתר, ואפילו תסמונת “שלפוחית רגיזה”. תסמונת זו גורמת להפרעה משמעותית באיכות חיי הנשים הסובלות ממנה. היא גורמת לקושי בהתאפקות ולבריחת שתן כתוצאה מדחיפות. אחד הסממנים הבולטים ביותר שלה הוא שהצורך למתן שתן מגיע בפתאומיות, אחרת “בורח”.

איך מטפלים בבריחת שתן?

בעידן הטיפולים הטכנולוגיים בריחת שתן אינה גזירת גורל ויש דרכים חדשניות לטפל בה. לצד הטיפולים המסורתיים, קיימים כיום טיפולים מבוססי טכנולוגיה, רובם לקוחים מתחום הטיפולים האסתטיים, אך נועדו לטפל בבעיות רפואיות פיזיולוגיות, כמו למשל בריחת שתן או יובש בנרתיק.

הטיפולים המסורתיים כללו עד כה מגוון אפשרויות, החל משינוי באורח החיים כמו למשל הטלת שתן בשעות קבועות, ירידה במשקל, גמילה מקפאין, מיצי הדרים ועוד. ועד לטיפולים תרופתיים או ניתוח כירורגי שנועד למצבים של דליפת שתן משמעותית.

הטיפול שעשתה ליהיא גרינר הוא שילוב של טיפולים חדשניים המותאמים אישית למטופלת, מבוססים מכשור טכנולוגי של לייזר או גלי רדיו ומאפשרים פתרון יעיל שאינו כירורגי ואינו תרופתי.

גלי רדיו בשילוב מיקרו נידלינג: טיפול לשיקום נרתיקי באמצעות מכשור מתקדם, המשלב את טכנולוגיית הלייזר יחד עם RF גלי רדיו ומיקרו נידלינג. השילוב הטיפולי ביניהם מאפשר שיקום נרתיקי, ומהווה הליך עכשווי לפתירת בעיות רפואיות פונקציונליות, כמו חיזוק הרירית הנרתיקית לאחר הלידה, יובש נרתיקי או גרד וחיזוק רצפת האגן. אנרגיית הלייזר יוצרת חימום וגלי הרדיו גורמים לכיווץ ברקמה, בטיפול שאינו כואב ולא דורש זמן החלמה. מיד בתום הטיפול, ישנה הקלה מידית וארוכת טווח.

טיפול לייזר נרתיקי הוא הפתרון החדשני ביותר. במהלך הטיפול, קרני הלייזר מחממות בצורה עדינה את רקמות השרירים השולטים בפעילות שלפוחית השתן ומעודדות את ההתחדשות שלהן. הטיפול אינו כואב ואינו מצריך התאוששות מיוחדת.

בוטוקס לבריחת שתן: הזרקות וגינליות של בוטוליניום טוקסין הוא טיפול זמני קצר וקל, המתבצע במרפאה וגורם לעיכוב בהתכווצות שריר השלפוחית.   החלשת שריר השלפוחית גורם להפחתת ההתכווצויות הבלתי רצוניות, וכתוצאה מכך מונע את בריחת השתן.

הטיפולים מבוצעים במרפאה, לא מצריכים זמן החלמה ומאפשרים לחזור לפעילות מידית בתום הטיפול.

האתר של דר’ פאני בר-לוי: http://www.drbarlevy.co.il//

;