fbpx
https://rootavor.com/wp-content/uploads/2021/08/פרופ-עידית-מטות.jpg

פרופ’ עידית מטות: “סגר? הקורונה תלווה אותנו תקופה ארוכה. אי אפשר לסגור חיים לשנים!”

לדברי מטות, חברה במטה קורונה באיכילוב, “השימוש במערכת בריאות ‘קורסת׳’ כסיבה לסגר היא לא ראויה”

1פרופ עידית מטות צילום ג׳ני ירושלמי דוברות איכילוב

פרופ’ עידית מטות: “כל ילד שלא לומד, כל פעוט שמחליפים לו כל פעם גן ומטפלת ובייביסיטר, זה נזק מתמשך, ועוד לא דברנו על אלימות, דיכאון, בדידות ומה שקרה לקשישים בסגרים הקודמים”. צילום: ג׳ני ירושלמי דוברות איכילוב

על רקע הפרסומים כי בכירים בקבינט הקורונה שוקלים להטיל סגר כבר החודש כדי לעצור את הגל הרביעי, נשמעים יותר ויותר קולות המתנגדים לסגר על כל השלכותיו – הכלכליות, החברתיות, הבריאותיות והנפשיות. מבדיקה של נתוני התחלואה הקשה בשלושת הסגרים הקודמים עולה כי מספר החולים קשה עלה ואף הכפיל את עצמו בתום כל סגר.

גם פרופ׳ עידית מטות, מנהלת מערך הרדמה, כאב, יחידות הטיפול נמרץ, האגף הכירורגי וחברה במטה קורונה באיכילוב, מתנגדת לסגר רביעי בכל תוקף: “אני שומעת את השיח על סגר ואני מתחלחלת. סגר??!! באמת???”, כתבה בפייסבוק של איכילוב. “אנחנו כבר שנה וחצי בתוך הקורונה, האם קשה להבין שזה עומד להיות איתנו עוד תקופה ארוכה כשהשנים הקרובות כנראה יהיו משולבות בקורונה? כולנו צריכים להפנים שיש פה סטנדרט חדש לחיים ולשם כך צריך להתארגן. אי אפשר לסגור חיים לשנים.

“משרד הבריאות צריך לתמוך במחלקות קורונה קבועות בבתי החולים. עם ציוד ותקנים מתאימים. צוותי סיעוד ורופאים קיימים. רק תנו תקנים ואנחנו נסתדר. השרה שקד אמרה שבכסף שהוציאו עד כה על הסגרים יכלו לבנות 200 בתי חולים, אז למה להמשיך באותה דרך עקומה ונוראית ולא מיד לשדרג את מערכת הבריאות הישראלית במהלך שישרת את כולנו דורות קדימה?

“רק לשם הדוגמה לאבסורד, כמה אלפי אחים ואחיות מסיימים, סיימו ויסיימו בקרוב קורסים ומחפשים עבודה  – תקלטו אותם מיד!!! מה זה החלם הזה שכוח אדם ממקצועות הבריאות יושב בבית כי אין לו תקן כשאנחנו בזמן מגיפה עולמית? זה צו ה-8! ובעיקר, אפשרו לצוותים להתחלף, לנוח. תבנו תוכנית רב שנתית ולא סגירת פינות תחת שם קוד של סגר.

“השימוש במערכת בריאות ‘קורסת׳’ כסיבה לסגר היא ממש לא ראויה. בשיטה הזו היינו צריכים לסגור את המדינה כל שנה בחודשי החורף עם העומס במחלקות הפנימיות: עוד זמן לא רב נסתכל על איך התנהלנו ולא נבין מה קרה פה.

“האם היינו אי פעם נסוגים באמצע מלחמה כי בתי חולים עלולים לקרוס? מערכת בריאות צריכה לדאוג שנוכל להתמודד ולספק את התנאים שהמדינה ואזרחיה יישארו שפויים. זה התפקיד שלה. ואנו כחיילים שלה עם הגיבוי הנכון נתמודד.

“הילדים של כולנו צריכים ללמוד ולהתקדם. צריך שימשיכו בשיגרת החיים והחוגים. גם בספטמבר. לפתוח ולשים בצד את השיח על סגירת מערכת החינוך. זו הבריאות הנפשית שלהם ושלנו המבוגרים מהם. הרי לא נכחיד מהם את הילדות ונצמצם את האפשרויות שלהם לעתיד. כל ילד שלא לומד, כל פעוט שמחליפים לו כל פעם גן ומטפלת ובייביסיטר, זה נזק מתמשך, ועוד לא דברנו על אלימות, דיכאון, בדידות ומה שקרה לקשישים בזמן הזה.

“כולם, חשוב שימשיכו לחיות – זה לא רק הכלכלה והיכולת להתקיים, זה שוב החיים עצמם, ההתקדמות, הבריאות הנפשית…

“אז כן, חוקרים, מדענים, צוותי בתי החולים וגם חברות התרופות תחת ביקורת ופיקוח הדוק – אלה הלוחמים בשטח שצריכים לקבל גיבוי מלא מהממשלה לכל הצרכים שלהם. והעם מצידו חייב להתחסן עם כללים ברורים מאוד לגבי מי שמסרב להתחסן. גם את כל טירוף הבידודים הארוכים צריך להפסיק, כדי שלא נשבית כיתות שלמות, מערכים של עובדים, שלא נדבר על צוותים רפואיים. יש היום בדיקות מהירות זמינות עם תשובה במקום. זו צריכה להיות הרוטינה ולזה יש צורך להקצות משאבים זמינים.

“ובשיגרה, נמשיך ליהנות מהשהייה יותר בחוץ ופחות בפנים. לפחות בנושא זה, הארץ המדהימה שלנו, נותנת רוב חודשי השנה את התנאים לכך”.

;