המלצת “רות עבור” לסוף השבוע: רבי מכר מרתקים שיטלטלו אתכן ולא תוכלו להפסיק לקרוא: מה קורה כשנשיקה אסורה מפירה את שלוותן של שתי משפחות? האם יצליחו תאומות זהות להתגבר על משקעי העבר? איך נראים נישואים גנובים? וגם שני ספרי ילדים שכתבה פעילת הסביבה הצעירה גרטה תונברג, מועמדת פרס נובל לשלום
האם יצליחו התאומות להתגבר על משקעי העבר?
טביתה והרפר פרוסט הן אולי תאומות זהות כלפי חוץ, אבל מבפנים הן שונות לחלוטין. טביתה זהירה ומיושבת, הרפר פזורת דעת ופרועה. כל אחת מהן נושאת עימה עלבון, צער ואובדן – אבל אחרי עשר שנות נתק, אף אחת כבר לא בדיוק יודעת מה השתבש. עכשיו אביהן מת, והתאומות המתגוררות באיים סמוכים נפגשות בהלוויה. שרשרת של נסיבות מאלצת אותן להתחלף באי מגוריהן. האם כל אחת תצליח במקום שבו נכשלה אחותה? והאם הפעם יצליחו להתגבר על משקעי העבר? תאומות זהות הוא רב מכר מלבב ומקסים פרי עטה של מחברת רבי־המכר אלין הילדרברנד, בעצמה תאומה שהקדימה את אחיה בשש דקות שלמות . כמו שאר ספריה של המחברת, גם ספר זה הופיע ברשימות רבי־המכר של הניו יורק טיימס ועיתונים נוספים. “תאומות זהות”, מאת אלין הילדרברנד, הוצאת “כנרת זמורה ביתן”.
עטיפת הספר “תאומות זהות”
מלאכת ההורות
נשיקה אסורה אחת בבוקר יום קיץ חגיגי מפירה את שלוותן של שתי משפחות ומניעה שרשרת אירועים שאיש לא צפה: זוג מתאהב, שני זוגות נפרדים, שישה ילדים מוצאים את עצמם יחד ללא השגחה, כיתת אמנות עולה באש, רומן חושפני נכתב בלי רשות, וגלולה מצילת חיים מגיעה לידיים הלא נכונות. אן פאצ’ט, אחת הסופרות האמריקניות המצליחות בימינו, שבה לימי נעוריה לראשונה ברומן היפה הזה. הספר היה לרב מכר ברחבי העולם בשנת הוצאתו לאור וקצר שבחים מקיר לקיר. כתיבתה שנונה ושובה לב, והיא משרטטת בהזדהות אדירה את מלאכת ההורות, את כאבי הגדילה המלווים אותנו כל ימי חיינו ואת ההשתוקקות והמבוכה העושות בנו כבשלהן. “כל המשפחות המאושרות”, מאת: אן פאצ’ט, הוצאת “עם עובד”.
עטיפת הספר “כל המשפחות המאושרות”
סודות, בגידות ודעות קדומות
טעות אחת, לילה גורלי אחד וחייה של טס דה מלו השתנו לעד. השנה היא 1944. בהריון, לבד, ואכולת רגשות אשם, טס דה מלו בת ה-23 נוטשת בחטף את הקריירה שלה כאחות ומסיימת את אירוסיה לאהבת חייה, שכן אינה יכולה לחיות בשקר. היא פונה לאבי הילד שבבטנה לעזרה ומסכימה להתחתן איתו ולעבור לעיירה הקטנה היקורי שבקרוליינה הצפונית. בעלה החדש של טס – הנרי קרפט, הוא איש חשאי המבלה לילות שלמים מחוץ לבית, מסתיר כספים מאשתו החדשה ולא מפגין כלפיה שום רגש. טס מבינה במהרה שהיא לכודה בנישואים מוזרים ונטולי אהבה מבלי שתוכל להימלט. תושבי העיירה היקורי אוהבים את הנרי, מכבדים אותו ורואים בטס זרה ומתייחסים אליה בחשדנות בהתנשאות. וכשאחת מבנות העיירה נהרגת בתאונה נוראית, כולם מאשימים את טס. איך זה נגמר? תקראו בעצמכן. נישואים גנובים הוא רומן מותח ומרגש רווי סודות, בגידות, דעות קדומות וסליחה. “נישואים גנובים”, מאת דאיין צ’מברליין, הוצאת “א(ה)בות”.
עטיפת הספר “נישואים גנובים”
נעדרת אחת, שלוש גירסאות
הסופרת סוזי סטיינר מספקת את אחת מחקירות המשטרה המהודקות והשאפתניות ביותר של השנה: נערה נעלמת ומותירה אחריה מעיל, כמה כתמי דם ודלת פתוחה. לכל אחד מהמקורבים אליה גירסה שונה לאמת – למשפחתה, לבן הזוג שלה ולמאהבת שלה, אבל אף גירסה לא תואמת את המציאות. סמ”ר מאנון בראדשו יודעת שיש לה 72 שעות קריטיות שבהן היא צריכה למצוא את הנעדרת בחיים, אחרת היא תצטרך לחפש גופה. “הנעדרת”, מאת סוזי סטיינר, הוצאת “ידיעות ספרים”.
עטיפת הספר “הנעדרת”
מצילים את העולם
שני ספרים חדשים בהשראת פעילת הסביבה הצעירה גרטה תונברג, מועמדת פרס נובל לשלום, יצאו לאור בארץ: “גרטה והענקים” – ספר איורים לגילאי 3-6; ו”קוראים לי גרטה – וביחד נציל את העולם” – ספר המנגיש את הרקע המדעי של בעיות האקלים והסביבה לדור הצעיר, מגיל 10 ולכל המשפחה.
רק בת 15, הוכרזה תונברג כאשה המשפיעה ביותר בשוודיה ונבחרה על ידי מגזין “טיימס” לאשת השנה. היא נשאה דברים על הבמות הגדולות ביותר, השתתפה בכנסים ובוועדות החשובות ביותר, הקימה את תנועת “ימי שישי למען העתיד” שגרמה לכמיליון וחצי תלמידים במעל 100 מדינות לשבות פעם בשבוע למען פתרון משבר האקלים, ונעה בין אירופה לאמריקה בסירה עם פאנלים סולריים, כדי לצמצם למינימום את פגיעתה בסביבה. בגיל 16 היא הוכרזה כמועמדת לפרס נובל לשלום לשנת 2019.
את “גרטה והענקים” כתבו ואיירו זואי טוקר וזואי פרסיקו והם מביאים את סיפורה של ילדה המתגוררת בלב יער יפהפה. יום אחד מספרות לה חיות היער כי ענקים גסי לב פשטו על היער, והם כורתים את כל העצים בו כדי לבנות להם בתים וערים. הילדה, שמבינה שהבית של החיות היקרות לה נמצא בסכנה, יוצאת למאבק למען חבריה ולמען סביבתם. בדרך של אלגוריה ציורית ובשפה נהירה, מעביר הספר את המסר של גרטה, שאף אחד לא קטן מדי בכדי לחולל שינוי, ושבכוחות משותפים באמת אפשר להציל את העולם. חלקו האחרון של הספר מוקדש לסיפורה של גרטה האמיתית, ולפעילויות הקטנות שיכול לעשות כל אחד מאתנו למען הסביבה.
את הספר השני, “קוראים לי גרטה – וביחד נציל את העולם”, כתבה העיתונאית האיטלקייה ולנטינה ג’יאנלה, המתמחה בנושאי הסביבה. הספר פורש את הרעיונות הבסיסיים הדרושים להבנת התהליכים המשפיעים על הסביבה, ונסמך על המקורות המוסמכים והעדכניים ביותר. בין השאר, הוא דן בשאלות כמו: האם כדור הארץ באמת מתחמם? מהם דלקי מאובנים? לאן מגיעים כל מוצרי הפלסטיק שאנחנו צורכים? וכיצד המזון שאנחנו בוחרים לאכול יכול לעזור לרפא את האדמה? הספר מתאים גם להורים, לסבים, למורים ולכל אלו הנדרשים עכשיו להשיב על השאלות הישירות והדחופות שמציג הדור החדש, האקטיביסטי והלא מתפשר, על בריאותו של כדור הארץ. “גרטה והענקים” ו”קוראים לי גרטה – וביחד נציל את העולם”, הוצאת “אגם”.
עטיפת הספר “גרטה והענקים”
עטיפת הספר “קוראים לי גרטה – וביחד נציל את העולם”
;